Gümüşhane’de ikametgâhta yanlış beyanda bulunanların su abonelikleri kapatılacak!.. - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

29 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Gümüşhane’de ikametgâhta yanlış beyanda bulunanların su abonelikleri kapatılacak!..

Giriş Tarihi: 14 Aralık 2022 - 23:30

Son Güncelleme: 14 Aralık 2022 - 23:30

Gümüşhane Belediyesi, Gümüşhane’de ikamet ettikleri halde ikametgâh adreslerini farklı yerlerde gösterenlerin tespiti halinde su aboneliklerinin kapatılacağını duyurdu.

Gümüşhane Belediyesi’nin en büyük gelir kaynağını İller Bankası’ndan alınan ödenekler oluşturuyor. Fiili olarak Gümüşhane’de yaşamalarına rağmen pek çok vatandaşımızın ikametgâh kayıtlarının Gümüşhane Merkez’de olmaması nedeniyle belediye gelirlerinde büyük düşüş yaşanıyor.  Bilindiği gibi, belediye gelirlerinin büyük bir kısmını nüfus kriterlerine göre İller Bankası’ndan alınan ödenekler oluşturuyor.

BELEDİYE’DEN BİLGİLENDİRME MESAJI   

Konu ile ilgili olarak Gümüşhane Belediye Başkanlığı çeşitli vasıtalarla vatandaşlara bilgilendirme mesajı gönderdi. Gümüşhane Belediyesi tarafından gönderilen bilgilendirme mesajında, “Şehrimizde oturduğu halde resmi ikameti olmayan vatandaşlarımızın 31 Aralık 2022 tarihine kadar ikametini şehrimize alması hizmet kalitesini artıracağı gibi büyük bir sorumluluğu da yerine getirmiş olacaktır. Bilindiği üzere 5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanunu kapsamında gerçeğe aykırı adres beyanında bulunanlara 2 bin 673 lira idari para cezası uygulanacak ve Belediyemizce de su abonelikleri kullanıma kapatılacaktır. Vatandaşlarımızın ikametgâhlarını e-devlet üzerinden ve Nüfus müdürlüklerine başvurarak kent merkezine almalarını önemle rica ederiz. Tüm hemşerilerimize duyurulur.”  Denildi.

image_print

HABERLER