GÜMÜŞHANE’DE İKİ Z-KÜTÜPHANE DAHA HİZMETE GİRDİ - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

8 Mayıs 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

GÜMÜŞHANE’DE İKİ Z-KÜTÜPHANE DAHA HİZMETE GİRDİ

Giriş Tarihi: 10 Ocak 2019 - 19:36

Son Güncelleme: 10 Ocak 2019 - 19:36

Gümüşhane Merkez ilçede yer alan Türk Telekom Fen Lisesi ve Gazipaşa Ortaokulu’nda Z-Kütüphanelerin açılışı 10 Ocak 2019 Perşembe günü yapıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın destekleri ile yapılan kütüphanelerin açılışına Vali Vekili Ali Arıkan, Milli Eğitim Bakanlığı Ders Kitapları ve Yayımlar Daire Başkanı Hüseyin Burak Fettahoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan, Gümüşhane Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Günay Çakır, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Mesut Olgun, İbrahim Taş,  Torul İlçe Milli Eğitim Müdürü Eyyüp Zengin, Şube Müdürleri, Okul Müdürleri, daire amirleri ve öğrenciler katıldı.

Z – KÜTÜPHANE NEDİR?

Günümüzde öğrencilere sadece kitap ile eğitim vermek, öğrenme faaliyetlerini sadece kitap ile desteklemek öğrenciyi okuldan ve eğitimden uzaklaşmaya doğru itmekte. Milli Eğitim Bakanlığı “Okullar Hayat Olsun” projesi ile okullarımızdaki kütüphaneleri değişiyor ve zenginleşiyor.

İçerisinde internet hizmeti olan, dijital kitap içerikleri ile ( e-kitap, z-kitap ) zenginleştirilmiş, öğrenciye dilediği zaman destek verecek kütüphanelere Z-Kütüphane olarak tanımlanıyor.

Yeni açılan iki kütüphane ile birlikte Gümüşhane ili genelindeki Z- Kütüphane sayısı 19 oldu.


image_print

HABERLER