GÜMÜŞHANE’DE İL AFET RİSKLERİNİ AZALTMA PLANI (İRAP) TOPLANTISI YAPILDI - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

18 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

GÜMÜŞHANE’DE İL AFET RİSKLERİNİ AZALTMA PLANI (İRAP) TOPLANTISI YAPILDI

Giriş Tarihi: 28 Ocak 2021 - 22:42

Son Güncelleme: 28 Ocak 2021 - 22:52

Gümüşhane Kültür Merkezinde geniş katılımlı olarak düzenlenen İl Afet Risklerini Azaltma Planı toplantısında ilgili kurum temsilcilerinin yaptıkları sunumların ardından değerlendirmelerde bulunan Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek şunları söyledi:

“Ülkemiz afetler noktasında ciddi risk taşıyan bir ülke. Afetlerden dolayı oluşacak zararları en aza indirebilmek için İçişleri Bakanlığımız, afet farkındalığı ile ilgili bir eğitim programı başlattı. İlk yapılan programda 81 il valisine bizzat İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’nun hitapları oldu.” 

“Sayın Bakanımızın ifadeleri ile geçtiğimiz yıl gerçekleşen depremsellik önceki yıla göre yüzde 50 daha fazla.
Afet öncesi alınan tedbirler deprem sonrası alınan tedbirlere göre yedide bir gibi çok daha az maliyetli ve maalesef unutmayalım ki kaybedilen canlarımızı da geri getirmiyor. “

“Bu çalışmaların en büyük özelliği, afet olduktan sonra değil, afet öncesi alınması gereken tüm tedbirleri ortaya koymaktır. Bütün kurumlarımızla koordineli bir şekilde bu çalışmaları yapacağız. Bu yıl bütün planlarımızı tamamlayacağız.”

“İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’nun talimatları çerçevesinde afetlere yönelik bütün hazırlıklarımızı yapacağız, envanterimizi çıkaracağız. Sayın İçişleri Bakanımızın genelgeleriyle ilan edilen “Türkiye Afet Eğitim Yılı” kapsamında 2021 yılı içinde Gümüşhane İlinde aklı eren herkesi afetlere yönelik eğiteceğiz. Bütün kurumlarımızla işbirliği içinde özellikle üniversitemizin ve bilim adamlarımızın desteğiyle, herkesin eğitildiği ve afetlere yönelik hazırlıklarını tamamladığı, planlamalarını yaptığı bir il olacağız”

KAYNAK: GÜMÜŞHANE VALİLİĞİ – 28.01.2021 

image_print

HABERLER