Gümüşhane’de İlçe Özel İdareleri Kaldırılıyor Mu? - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

28 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Gümüşhane’de İlçe Özel İdareleri Kaldırılıyor Mu?

Giriş Tarihi: 10 Aralık 2021 - 9:04

Son Güncelleme: 10 Aralık 2021 - 9:04

GÜMÜŞHANE OLAY GAZETESİ HABERİ – 10.12.2021

Gümüşhane İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Emin Erdoğdu imzasıyla meclis üyelerine dağıtılan ve Gümüşhane İl Özel İdaresi internet sitesinde de duyurulan 2021 Aralık ayının 06.12.2021 tarihli birleşim gündeminde yer alan “İlimize bağlı ilçe Özel idare Müdürlüklerinin kaldırılması hakkında il Genel Meclis Üyelerince verilen önergenin görüşülmesi.” konusu kamuoyu gündeminde tartışılmaya başlandı.

Edinilen bilgiye, göre bazı meclis üyeleri tarafından İl Genel Meclisi Başkanlığı’na verilen “İlimize bağlı ilçe Özel idare Müdürlüklerinin kaldırılması” hakkındaki önerge gündeme alınıp 06.12.2021 Pazartesi günkü birleşimde görüşüldü ve yapılan görüşme sonunda konu komisyona havale edildi

İlçeler, kendilerinde var olan kamu kurumları zenginliği ile hayatlarını devam ettirirler. Özel İdare gibi bir önemli kurumun ilçeden kaldırılması o ilçenin varlığına vurulmuş büyük bir darbe sayılır. Bu nedenle, ilçe özel idarelerinin kaldırılması önergesine Kelkit, Şiran, Köse, Torul ve Kürtün ilçelerinin ne tepki vereceği merak ediliyor.

İlçe özel idarelerinin kalkması halinde; özellikle köy ve kırsal yerleşim yerlerinde yapılacak bütün çalışmalar, ilçe özel idare müdürlükleri devre dışı bırakılarak il merkezinden yönetilmiş olacak. Bu durum ise hem zaman, hem kaynak hem de yetki ve organizasyon karmaşasına neden olacaktır.

İl Genel Meclisi gündemine gelip komisyona havale edilen önergenin içeriğinin ne olduğu ve akıbetinin ne olacağı ise henüz bilinmiyor.

KAYNAK: GÜMÜŞHANE OLAY GAZETESİ – 10.12.2021

image_print

HABERLER