Gümüşhane’de İnsan Hakları Etkinliği - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

16 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Gümüşhane’de İnsan Hakları Etkinliği

Giriş Tarihi: 13 Aralık 2022 - 21:52

Son Güncelleme: 13 Aralık 2022 - 21:52

8 Aralık 2022 Cuma 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü çerçevesinde, Gümüşhane Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda Gümüşhane Üniversitesi, Gümüşhane Valiliği ve Gümüşhane İl Müftülüğü işbirliği ile “İnsan Hakları” konulu konferans gerçekleştirildi.

Konferansa Gümüşhane Üniversitesi’nin farklı fakültelerinden akademisyenler, öğrenciler ve Gümüşhane İl İnsan Hakları Kurulu temsilcileri katıldı.

Konferansta ilk olarak Gümüşhane İl Müftülüğü’nde Vaiz olarak görev yapan Mehmet ZEYREK “Bilgi-Ahlak ve Üniversite” isimli sunumu ile söz aldı. ZEYREK konuşmasında, bilginin önemine, İslam Medeniyetindeki yerine ve üniversite eğitimi sürecinde sahip olduğu değere işaretlerde bulundu. Ayrıca bilginin ahlaka olan yansımasına ve bilgiyi destekleyecek mütemmimlerin insan hakları açısından önemine  değinerek, üniversite öğrencilerinin okudukları bölüm hakkında sahip olmaları gereken farkındalığın ve aldıkları eğitimin insan hakları açısından önemini vurguladı.

Ardından Gümüşhane Üniversitesi Edebiyat Fakültesi öğretim üyelerinden Doç. Dr. Celal YEŞİLÇAYIR “İnsan Hakları” hakkında bilgilendirici nitelikte bir konuşma yaptı. Yeşilçayır konuşmasında insan haklarının tarihsel gelişiminden, ülkemizde ve dünyada yaşanan insan hakları ihlallerinden ve bu sorunların önüne geçebilmek için çözüm önerilerinden bahsederek, toplumsal farkındalığın önemini vurguladı. Konferans sonrası hem öğretim üyesi hocalar hem de öğrenciler konferanstan yararlandıklarını ifade ettiler.

Konferans, Gümüşhane Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ferkan SİPAHİ’ nin konferansta söz alan konuklara ve katılımcılara teşekkürlerini sunması ve ardından program katılımcıları ile birlikte hatıra fotoğrafı çekimi ile son buldu.

image_print

HABERLER