Gümüşhane’de Konuşan Doç.Dr. Mehmet Göktaş: “Peygamberimiz Hz. Muhammed, en güzel model, en güzel örnektir” dedi - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

15 Mayıs 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Gümüşhane’de Konuşan Doç.Dr. Mehmet Göktaş: “Peygamberimiz Hz. Muhammed, en güzel model, en güzel örnektir” dedi

Giriş Tarihi: 04 Ekim 2023 - 11:44

Son Güncelleme: 04 Ekim 2023 - 11:53

Gümüşhane’de İl Müftülüğü tarafından Mevlid-i Nebi Haftası ve Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle “Peygamberimiz, İman ve İstikamet” konulu konferans düzenlendi.

Gümüşhane Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa konuşmacı olarak Atatürk Üniversitesi’nden Doç.Dr. Mehmet Göktaş katıldı.

İstiklal Marşı’nın okunması ve Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda konferansını sunan Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden Doç.Dr. Mehmet Göktaş şunları söyledi:

“Her Müslümanın hedef ve gayelerinden birisi Efendimiz Aleyhisselatü Vesselamı anlatmak, anlamak, yaşamak, o güzeller güzeline benzemektir. Bir insanı mükemmel yapan bütün vasıfları üzerinde taşıyan Hazreti Peygamber’in bütün vasıflarının bizim üzerimizde ve cemiyetimizde tecelli etmesi noktasında bu tür programlar yapılmalı. O tanıtılmalı. O tanınmalı. O bilinmeli, o yaşanmalı. En güzel model, en güzel örnek Odur çünkü. Hazreti Peygamber yaşayan Kur’an, ahlakı da Kur’an. Hazreti Peygamber’in hayatı Kur’an’a hem zarf hem de mazruftur. Bütün sıfatlarda, bütün kemal sıfatlarda Hz. Peygamber zirvededir. İstikamet sabır ister. Mikro âlem insanda ve makro âlem kainatta Allah-u Teala’nın koymuş olduğu harika bir denge var. Bir insanın dengesi bozulduğu zaman insan ayakta duramaz. Ama Allah hem mikro âlem insanı hem de kâinata muhteşem bir denge koymuştur. Bu umumi ritme uygun hareket ettiğimizde biz insanlar dünyada da cenneti yaşayacağız. İnsan, kâinatın adeta Fatihası. Biri Kur’an’ın özü özeti, insan da kainatın özeti. Namaz bütün ibadetlerin özeti. Fatihasız namaz olmaz” dedi.

Konferansın takdim konuşmasını yapan  Gümüşhane İl Müftüsü Hüseyin Gün de şunları söyledi:

 “Bu yılki Mevlid-i Nebi haftası konusu da Hazreti Peygamber, iman ve istikamet üzerinedir. Günümüz Müslümanların 1452. yılını idrak etmiş olduğumuz sevgili Peygamberimizin dünyaya teşriflerinde onun bize öğrettiği, öğretmek için çaba ve gayret sarfettiği iman anlayışına, bize çizmiş olduğu istikamete, adalet ve hakkaniyet çerçevesinde iş ve işlemlerimizdeki davranışlarımıza her zamankinden daha fazla onun örnekliğine ihtiyacımız var. Her şeyin sahtesinin yapıldığı sahte bal, sahte tereyağı, sahte diploma ve benzeri her şeyin sahtesinin yapıldığı günümüzde özellikle Müslümanların, bizlerin adalet ve istikamet üzere ve aynı zamanda helal ve harama dikkat edecek bir hayatı sürmemiz gerektiğini Efendimiz’in kutlu mesajlarından çok daha iyi anlıyoruz. Aynı zamanda Beytullah’ın şubesi olan camilerimizin imar ve inşasında görev almış ve bugün hayatta olan hayırsever kardeşlerimize ebeden dua ediyoruz. Rabbim onlardan razı olsun. Bu camilerimizin imar ve inşasında bulunup da bugün aramızda

Program sonunda Gümüşhane’de  hatimle teravih kıldıran din görevlileri Resul Sağır ve Aziz Aydın’a belge verildi. Konuşmacı Doç.Dr. Mehmet Göktaş’a Vali Alper Tanrısever tarafından hediye takdim edildi.

image_print

HABERLER