Gümüşhane'de Konuşan TBB Başkanı Sağkan: “İsrail Çok Ağır İnsanlık Suçu İşliyor”  - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

15 Mayıs 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Gümüşhane’de Konuşan TBB Başkanı Sağkan: “İsrail Çok Ağır İnsanlık Suçu İşliyor” 

Giriş Tarihi: 13 Ekim 2023 - 16:10

Son Güncelleme: 13 Ekim 2023 - 16:11

Türkiye Barolar Birliği Başkanı seçilmesinin ardından memleketi Gümüşhane’yi ikinci kez ziyaret eden TBB Başkanı Erinç Sağkan, beraberinde Gümüşhane Baro Başkanı Av. Metin Aslan, baro yönetiminde bulunan avukatlar, Gümşhane Gazeteciler Cemiyeti başkanı Sezai Köprülü ve Gümüşhane Basın mensupları ile tarihi Balyemez Konağı’nda bir araya geldi. 

Burada gazetecilerin sorularını cevaplandıran Sağkan İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarının uluslararası hukuku ihlal ettiğini ifade etti. 

 “İSRAİL ÇOK AĞIR HAK İHLALLERİNE SEBEBİYET VERDİ”

Gazze’de çok ağır insanlık suçu işlendiğini söyleyen TBB Başkanı Sağkan, “İsrail’in bu süreçte çok ağır hak ihlallerine sebebiyet verdiğini biliyoruz. Batı’nın bazı cılız barış çabalarının dışında maalesef ki bugüne kadar Filistin’de yaşanan drama tüm dünya gözlerini kapattı, bunu kabul etmek ve her yerde de ifade etmek zorundayız. Ancak bugün gördüğümüz Gazze’nin çok ağır bir saldırı altında, elektriğinin ve suyunun kesildiği ve çok ciddi sivil katliamların yaşandığı bir ağır insanlık suçunun işlendiği bir durumdan bahsediyoruz. Ancak şunu da ifade etmek gerekir ki Hamas’ın da aynı şekilde İsrail’de sivillere yönelik yaptığı saldırı da bir insanlık suçu teşkil etmektedir. Bizler haksızlık kimden gelirse gelsin, kime dönük olursa olsun insan hakları temelinde, insan haklarını savunmak ve korumakla görevli kurumlarız. Bu anlamda şu anda Gazze’de yaşanan bu insanlık dramına tüm uluslararası kamuoyunun, başta Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi ve Avrupa Birliği olmak üzere tüm dünyanın bir an önce el atarak Filistin ve İsrail arasında bir anlaşma, uzlaşma zemini sağlamak borcu olduğuna inanıyorum” ifadelerini kullandı. 

image_print

HABERLER