GÜMÜŞHANE’DE KORONAVİRÜS GÜNDEMİ - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

20 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

GÜMÜŞHANE’DE KORONAVİRÜS GÜNDEMİ

Giriş Tarihi: 25 Mart 2020 - 12:11

Son Güncelleme: 25 Mart 2020 - 12:12

GÜMÜŞKOZA GAZETESİ’NİN HABERİ – 25.03.2020

“Gümüşhane Hastanesi Hemşireleri, Koronavirüs Nedeniyle Yapılan Görevlendirmenin Adaletsiz Olduğunu Öne Sürerek Tepki Gösterdi.

Gümüşhane Devlet Hastanesinde ki hemşireler, Koronavirüs nedeniyle Umreden ve yurt dışından gelen vatandaşların karantina altında tutulduğu Yeni Devlet Hastanesine görevlendirme yapılırken, sadece hastane personelinin görevlendirilmesinin adaletsiz olduğuna öne sürerek olaya tepki gösterdi.

İl Sağlık Müdürlüğü tarafından, Gümüşhane Yeni Devlet Hastanesinde Koronavirüs şüphesi olan ve umre ile yurt dışından gelen vatandaşların karantina altına alınarak takibinin yapılması için sağlık personelinin görevlendirilmesi yapıldı. Belli bir mesai çizelgesine göre vatandaşlarının kontrolün yapan hemşireler görevlendirmelerin sadece devlet hastanesinde görev yapan hastane porseleninden yapılmasını sorgulayarak “Onların canı varda bizim yok mu?  Herkes gibi bizde risk altındayız, Bu zorlu süreçte herkes taşın altına elini koymalı, Sağlıkta görevli personel sadece bizmiyiz. Toplum sağlığı merkezinde çalışan, ağız ve diş sağlığı hastanesinde çalışan, Halk sağlığında çalışan ve Sağlık İl Müdürlüğümüz bünyesinde çalışan hemşeriler ve diğer görevlilere neden görev yazılmıyor” diyerek yapılan görevlendirmelerin adaletsiz olduğunu söylediler.

Görevlendirmelere tepki gösteren hemşireler diğer sağlık personelinin de aynı şartlarda çalışmaları için dün il sağlık müdürlüğüne çıkarak olayı il müdürlüğüne taşıdı.  Görevlendirmeler ilgili alınacak karar merakla bekleniyor.”

AKTİF KAYNAK LiNK: http://gumuskoza.com.tr/haber-hemsireler-tepki-gosterdi-30337.html

image_print

HABERLER