GÜMÜŞHANE’DE KORONAVİRÜS’E KARŞI YENİ TEDBİRLER - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

24 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

GÜMÜŞHANE’DE KORONAVİRÜS’E KARŞI YENİ TEDBİRLER

Giriş Tarihi: 19 Mart 2020 - 12:01

Son Güncelleme: 19 Mart 2020 - 12:01

*LOKANTALARDA MASALAR ARASINDA MESAFE EN AZ BİR METRE OLACAK.

Gümüşhane Valiliği 18 Mart 2020 tarihinde yayımladığı son emirle koronavirüsle mücadele kapsamında alınması gereken yeni önlemleri resmi yazı ile ilgili kurumlara gönderdi

Vali Kamuran Taşbilek imzasıyla ilgili kurumlara gönderilen son emirde yeni üç tedbir üzerinde duruldu.

Yeni emirde yer alan tedbirler şunlardır:

1- Ganyan bayi olarak faaliyetlerini sürdüren isletmelerin faaliyetlerinin devam etmesi. ancak bu işletmelerin içinde yer alan, vatandaşların toplu olarak yarış sürecini ve sonuçlarını takip ederek vakit geçirdikleri kafe, oturma alanı vb. yerlerin faaliyetlerinin engellenmesi gerekmektedir.

2- Otellerin faaliyetlerinin devam edeceği, ancak vatandaşların sosyalleşme, eglence, vakit geçirmek, spor için toplu olarak bulundukları SPA, hamam, sauna, masaj salonu, spor merkezi, disko vb. faaliyetlerin durdurulması kararlaştırıldığından, otellerin bünyesinde bulunan SPA, hamam, spor merkezi, disko vb. faaliyetlerin durdurulması gerekmektedir.

3- Bakanlığımızın umuma açık yerler ile ilgili talimatında belirtilen yerler ile ilgili olarak; temel mantığın vatandaşlarımızın temel ihtiyaçlarından olan yemek ihtiyacının karşılanmasıdır. Bu nedenle; lokanta ve restoranlar kapsam dışında tutulmuştur. Lokanta ve restoranların faaliyetlerini yürütürken müşteriler arasında en az bir metre olacak şekilde oturma düzeni almaları gerekmektedir.

image_print

HABERLER