Gümüşhane’de Lise Öğrencileri Türk Kültürünün  Kaynak Eserlerini Analiz Ediyor - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

28 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Gümüşhane’de Lise Öğrencileri Türk Kültürünün  Kaynak Eserlerini Analiz Ediyor

Giriş Tarihi: 16 Şubat 2024 - 16:34

Son Güncelleme: 16 Şubat 2024 - 17:10

Gümüşhaneli öğrencilerin yüksek kültür seviyesini gösteren bu paneller hem vatandaşlara, hem de basına açık yapılmalı.

Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü’nce fen ve sosyal bilimler liselerinde öğrenim gören öğrencilere yönelik olarak planlanan “Oku-Yorum, Yazı-Yorum” projesi kapsamında Gümüşhane’de lise öğrencileri tarafından “Kutadgu Bilig Okumaları” paneli yapıldı.

Mareşal Çakmak Sosyal Bilimler Lisesi Edebiyat Öğretmeni Abdulkadir Koç, Mareşal Çakmak Sosyal Bilimler Lisesi Konferans Salonu’nda yapılan “panel projesi” hakkında bilgi verdi.

Koç; Ortaöğretim Genel Müdürlüğü’nün projesinin hedef kitlesi olan Gümüşhane Mareşal Çakmak Sosyal Bilimler Lisesi, Gümüşhane Türk Telekom Fen Lisesi ve Şiran Fen Lisesi öğrencilerinin katılımıyla panelin yapıldığını, projenin ilk aşamasında Kutadgu Bilig Oku-Yorum çalışmaları ile Kutadgu Bilig eseri üzerinden eleştirel okuma becerisinin kazandırılması hedefi doğrultusunda çalışmalar yaptıklarını, birinci aşamayı öğrencilerin hazırlayıp sunacağı panel ile sonlandıracaklarını; ikinci aşamada ise “Yazı-Yorum” çalışmaları ile alanında tanınmış şair-yazar ve akademisyenler tarafından verilecek atölye dersleri ile projeyi Gümüşhane adına nihayete erdireceklerini söyledi.

Türk Telekom Fen Lisesi Öğrencisi Besra Ariç’in başkanlığını yaptığı panelde Gümüşhane Mareşal Çakmak Sosyal Bilimler Lisesi, Gümüşhane Türk Telekom Fen Lisesi ve Şiran Fen Lisesi öğrencileri bildirilerini sundular.

Öğrencilerden Hümeyra Aslan “Kutadgu Bilig’de Alegorik Kavramlar”, İkra Ertürk “Kutadgu Bilig’de İdeal İnsanın Özellikleri”, Nergis Çimen “Kutadgu Bilig’den Günümüze Bir Bakış”, Nursima Taflan “Kutadgu Bilig’de Yöneticilik”, Tarık Çelik “Kutadgu Bilig’de Bilgi Kavramının Yeri ve Önemi”, Umut Yılmaz “Kutadgu Bilig’de Sabır” konulu bildirilerini sundu.

Gümüşhane İl Milli Eğitim Müdür Vekili Musa Uncu yaptığı konuşmada çalışmalarından ve sunumlarından dolayı öğrencilere, öğretmenlerine ve okul yöneticilerine teşekkür etti. Müdür Vekili Musa Uncu, mutluluk veren kutlu bilgi anlamını taşıyan ve edebiyatımızın ilk siyasetnamesi ve günümüze kadar ulaşan en eski Türkçe eserlerimizden olan Kutadgu Bilig kitabının gençler tarafından okunması, incelenmesi ve sunulması bizleri ziyadesi ile memnun etmiştir. Projenin hedefe ulaşacağına inancım tam, inşallah aranızdan genç yazarlar yetişecek, dedi.

Panel sonunda katılımcı öğrencilere Gümüşhane İl Milli Eğitim Müdür Vekili Musa Uncu tarafından belge ve hediyeleri verildi.

Panele İl Milli Eğitim Müdür Vekili Musa Uncu, Milli Eğitim Şube Müdürü Gönül Eroğlu, Mareşal Çakmak Sosyal Bilimler Lisesi Müdürü Hamit Tanış, Gümüşhane Türk Telekom Fen Lisesi Müdürü Mehmet Akif Odabaş, Şiran Fen Lisesi Müdürü Kurtuluş Ekmen, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

image_print

HABERLER