Gümüşhane’de  Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne Madencilik Bölümü Açıldı - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

16 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Gümüşhane’de  Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne Madencilik Bölümü Açıldı

Giriş Tarihi: 07 Mart 2022 - 16:56

Son Güncelleme: 07 Mart 2022 - 16:56

Binlerce yıldır madencilik yapılan ve Türkiye’de adını değerli bir madenden alan tek şehir olan Gümüşhane’deki Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde “Maden Teknolojisi” bölümü açıldı.

Madencilik Teknolojisi Bölümü 2022-2023 eğitim öğretim yılında 34 öğrenci ile eğitim-öğretime başlayacak.

Gümüşhane İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetçi, Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde yeni açılan “Maden Teknolojisi” alanı ile bu alana bağlı “Madencilik” dalında eğitim görecek öğrencilerin işletmelerde teknolojik gelişmeler doğrultusunda mesleki yeterliliklerinin arttırılması, iş sağlığı ve güvenliği kültürünün oluşturulması, mesleklere uyumlarının sağlanması, mesleğin gerektirdiği bilgi ve becerilerin kazandırılması ve mezun olduklarında kurumlarında ve işletmelerinde istihdam edilmeleri ve bahsedilen alanlarda eğitim öğretime devam eden öğrencilerin işletmelerde beceri ve staj eğitimlerinin yapılması sağlanacağını söyledi.

Gümüşhane İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) ile ilde faaliyet gösteren Gümüştaş Madencilik A.Ş., Koza Altın İşletmeleri A.Ş. ve Yıldız Bakır Madencilik A.Ş arasında Maden Teknolojileri öğrencilerine verilecek olan destekle ile ilgili protokol imzandı. 

Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek, Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde “Maden Teknolojisi “ bölümünün açılmasıyla ilgili yaptığı açıklama şunları belirtti, “Madencilik konusu bizim için çok önemliydi. Bu bölümün açılması, ilimiz, ülkemiz madenciliğinin daha iyi şartlarda, yetişmiş insan gücüne ulaşması açısından çok değerli. Madencilik bölümünün açılması da dahil olmak üzere ilimizin eğitim altyapısının gelişmesi amacıyla bize her konuda çok büyük destek veren, her zaman yakın ilgisini ve desteklerini gördüğümüz Milli Eğitim Bakanımız Sayın Mahmut Özer’e, bakanlığımızın değerli bürokratlarına, milletvekillerimize ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Madencilik bölümünün açılması noktasında İl Milli Eğitim Müdürümüzün de çok değerli, çok önemli çabaları oldu. Bu bağlamda gayretli çalışmaları nedeniyle İl Milli Eğitim Müdürümüze de teşekkür ediyorum. Sektörün gelişmesine ve geleceğine çok büyük katkı sunacağına inancım tamdır”

image_print

HABERLER