GÜMÜŞHANE’DE ÖĞRENCİLER KAPI KAPI GEZERKEN 5 YILDIZLI YURT BOŞ DURUYOR - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

29 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

GÜMÜŞHANE’DE ÖĞRENCİLER KAPI KAPI GEZERKEN 5 YILDIZLI YURT BOŞ DURUYOR

Giriş Tarihi: 10 Ekim 2016 - 12:56

Son Güncelleme: 10 Ekim 2016 - 12:56

Gümüşhane Kent Konseyi Başkanı Hasan Pir, Gümüşhane’de yayın yapan GÜMÜŞHANE OLAY Gazetesi’nden İbrahim Özdemir’in sorularını cevaplandırdı.

15 Temmuz hain FETÖ darbe girişimi sonrasında Özcan Mahallesi’nde bulunan Ahmed Ziyaüddin Gümüşhanevi Öğrenci Yurdunun, Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne devredildiğini belirterek, “Ancak ne yazık ki öğrenciler kalacak yer ararken bu yurdun hala kapalı olmasını anlamak mümkün değil” dedi.

15 Temmuz’da devleti ve milleti yıkmaya çalışan FETÖ ile irtibatı olduğu anlaşılan ve Vakıflar Genel Müdürlüğüne devredilen yurdun 15 Temmuz sürecinde yurt kapatıldığını kaydeden Kent Konseyi Başkanı Hasan Pir, “Yurt zaten öğrencilerin kalması için planlanmış ve son derece kullanımı iyi olan bir yurt binasıdır. Şu anda devletin elinde çok önemli bir yurt bulunmaktadır. İlimizde özellikle üniversite öğrencileri için çok acilen bu yurdun açılmasına ihtiyaç vardır” diye konuştu.

Gümüşhane’de 16 bin üniversite öğrencisinin öğrenim gördüğünü ifade eden Kent Konseyi Başkanı Pir, şunları söyledi: “Amiyane tabirle yurt ve barınmada öğrencilerimiz perişan durumdadır. Çok sayıda yeni kayıt yaptıran öğrenci ya yüksek fiyatlarla ev kiralamakta ya da kayıtlarını dondurarak ilimizden ayrılmak zorunda kalmaktadır.  Buna bir an önce çözüm bulunmalıdır. Böyle nizamlı ve düzenli bir bina devlete verilmiş, devletimiz bu binayı yüksek öğretim öğrencilerimize bir an önce açmalıdır. Her geçen gün, öğrencilerimizin mağduriyetine sebep oluyor. Bu yurtta 250-300 öğrencimiz kalacak. Bu öğrencilerimiz kapalı yurdun açılmaması halinde ev tutmak zorunda kalacaklarından ödeyecekleri kira bedelinin yüksek olacağını tahmin ediyorum. Ahmed Ziyaüddin Gümüşhanevi Yurdu yeniden açıldığı takdirde Kredi Yurtlar Kurumu’nda alınan normal yurt bedelini ödeyeceklerdir. Dolayısıyla öğrencilerimiz de mağdur olmayacaklardır. Ödeyecekleri çok düşük yurt parasıyla maddi yönden de rahatlayacaklardır.”

( Kaynak: İbrahim Özdemir – Olay Gazetesi )

 

image_print

HABERLER