GÜMÜŞHANE'DE ÖĞRENCİLERDEN PROFESYONEL PANEL - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

19 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

GÜMÜŞHANE'DE ÖĞRENCİLERDEN PROFESYONEL PANEL

Giriş Tarihi: 26 Şubat 2020 - 11:42

Son Güncelleme: 26 Şubat 2020 - 11:44

Gümüşhane’de Mustafa Kutlu Paneli Düzenlendi.

Gümüşhane Valiliği, Anadolu Mektebi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen “ Hikâyemizin Yarım Asırlık Yerli Sesi Mustafa Kutlu” paneli düzenlendi.

Gümüşhane Kültür Merkezinde 25 Şubat 2020 Salı günü düzenlenen Programa Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Başkanlığı Kurul Üyesi Dr. Hüseyin Korkut, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mesut Olgun, İŞKUR İl Müdürü Hikmet Kaya, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Tarkan Tarık Kocagöz, Sosyal Güvenlik İl Müdürü Eyüp İslamoğlu, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İbrahim Taş, Şube Müdürleri Hüseyin Erden, Oltan Balyemez, okul- kurum müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Maksatlı okumak yoksa bu vakit öldürmektir

Birçok yazarımızla, şairimizle, sanat dünyasından isimlerle bir araya geldiğini söyleyen İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mesut Olgun,  şehre, geleceğe, ülkemize dair söyleyecek bir sözümüz varsa bu platformlarda bunu terennüm etmeye çalıştık. Anadolu Mektebinin okumalarıysa bunun çok daha ötesinde maksatlı bir okumanın tarif edildiği ki bu anlamda Süheyl Ünver’in veciz bir sözü vardır. Maksatlı okumak yoksa bu vakit öldürmektir diye. Okumanın derinliğini bize katan, inşa edici bir okumayı şekillendiren Anadolu Mektebi okumaları ve Anadolu Mektebi bu okumaya yeni bir bakış açısı da getirmiştir. Bir yazarın tüm eserlerinin okunduğu, yazara dair yazılan yazıların okunduğu ve bunun neticesinde bir konuşma metni ve bir panel ortamının oluşturulduğu derinlemesine bir okuma, inşa edici bir okuma. Bizler panel deyince hemen aklımıza ünvanlı hocalarımızın, gazetecilerimizin, bürokratlarımızın, protokol karşısında yerini aldığı, isimlerinin ve unvanlarının masa üzerine konduğu bir platform hayal ederiz.

Okullarımızda Yaptığımız Panellerde Bunun Işıklarını Aldık

Olgun, Anadolu Mektebi ve talebeleri, öğrenmeye, okumaya talip olanlar bugün bu mektebin talebeleri okumuş olduklarından biriktirmiş oldukları hazinelerini, yada zihin dünyalarında Mustafa Kutlu’ya dair bizimle paylaşacaklarını bir yetişkin, bir akademisyen, bir mütefekkir boyutunda bizlerle paylaşacaktır. Okullarımızda yaptığımız panellerde bunun ışıklarını aldığını ifade etti.

Kitap Okuyun Diye Cümleler Kurarız

Mustafa Kemal, irfan ordunuz yoksa cephede kazanılmış zaferlerin kalıcı olmayacağını söylerken aslında yetişecek nesle dair de ipuçları verdiğini söyleyen İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mesut Olgun, Bu manada okumanın hepimiz açısından son derece önemli olduğu gerçeğini birkez daha tekrarlıyoruz. Biz yetişkinler her söze başladığımızda, gençlere her hitap ettiğimizde hatta sınav hazırlıkları döneminde sınavda başarılı olmanın yollarını bile anlatırken kitap okuyun diye cümleler kurulduğunu söyledi.

Anadolu Mektebi Mezun Vermeyen Ve Mezun Olunamayan Tek Mekteptir

Olgun, Birçok konuşmalar hemen şununla başlar: “Bizler ki ilk emri oku olan bir dinin mensuplarıyız. Böyle bir kültür ve medeniyetin beşikten mezara kadar ilim tahsil ediniz emrinin muhatapları olarak okumaya dair aslında cümlelere buradan başlarız. Ve biz biliriz bu kültür ve medeniyetin sahipleri ve mirasçıları olarak okumak hepimiz için hayati bir konudur ama bunu yaşam tarzı haline dönüştürme konusunda da yaşadığımız sıkıntılar vardır. Anadolu Mektebiyle ilgili bu çalışmayı başlatanlara ve emek veren herkese teşekkür ediyorum. Anadolu Mektebi mezun vermeyen ve mezun olunamayan tek mekteptir. Bizde bu salondakilerin bu mektebin hiçbir zaman mezun olamayacak talebelerini sevgi, saygı ve muhabbetle selamlıyorum.” dedi

Fatih Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden Kadir Narin’in yaptığı panel başkanlığına Mareşal Çakmak Sosyal Bilimler Lisesi öğrencilerinden Nisanur Gündüz, TOBB Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden Rümeysa Tanış, Fatih Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden Muhammed Mustafa Aygün ve Gümüşhane Lisesi öğrencilerinden İrem Taş’ın konuşmacı olarak katıldığı panelde Türk edebiyatının tanınmış yazarlarından Mustafa Kutlu’nun düşünce dünyasını ve bakış açısını anlattılar.

Panel bitiminde konuşma yapan Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Başkanlığı Kurul Üyesi Dr. Hüseyin Korkut memnuniyetini dile getirirken tüm emeği geçenlere ve panelist öğrencilere teşekkür etti.

Anadolu Mektebi kapsamında gönüllü olarak yer alan öğretmen ve öğrencilere katılım belgesi verildi.

 Talim Terbiye Başkanlığı kurul üyesi Hüseyin Korkut’a hediyesini İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mesut Olgun takdim etti.

Belge takdiminden sonra Gazipaşa Ortaokulu Müzik Öğretmeni Oytun Eleman’ın gerçekleştirdiği mini konser ile program son buldu.

KAYNAK: GÜMÜŞHANE İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

image_print

HABERLER