GÜMÜŞHANE’DE ÖĞRETMENLERE ROBOTİK VE KODLAMA EĞİTİMİ - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

19 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

GÜMÜŞHANE’DE ÖĞRETMENLERE ROBOTİK VE KODLAMA EĞİTİMİ

Giriş Tarihi: 19 Ekim 2018 - 10:50

Son Güncelleme: 19 Ekim 2018 - 10:50

DOKA (Doğu Karadeniz Kalkınmaz Ajansı) Teknik Destek Hibe Programı kapsamında “Gümüşhane Geleceğini Kodluyor Projesi” Mertkez Dumlupınar Ortaokulunun kodlama salonunda 20 öğretmene yönelik 3 gün /21 saat süreli robotik ve kodlama eğitimi verildi.

3 Gün boyunca devam eden eğitimlerde SANLAB tarafından öğretmenlere blok kodlama ve tasarım eğitimi, robotik, lego gibi çeşitli alanlarda eğitim verildi.

İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mesut Olgun, “İlimizde kodlama ile ilgili ciddi çalışmalar yürütmekteyiz, Milli Eğitim Müdürlüğü olarak kodlama gündemimizde daima ön sıralarda yer almakta. Bununla ilgili eğitimler şenlikler düzenlendiğini belirterek her yıl bir adım daha öteye geçilmesinin hedeflenmesi gerektiği, bu şekilde gelişme kaydedebilineceğini söyleyerek öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum.” dedi.

Gümüşkod Kodlama Projesi ile kodlama çalışmalarında önemli bir noktaya gelindiğini ve bu sürecin devam edeceğini belirten İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Seyit Tok,  İl genelinde yapılan çalışmalar doğrultusunda ulusal yarışmalarda önemli dereceler elde edildiğini bundan sonrasında hem ulusal hem uluslararası platformlarda yer alabilmek için çalışmaların devam edeceğini söyledi.

 

 

image_print

HABERLER