Gümüşhane’de Okullarda Neler Oluyor? - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

29 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Gümüşhane’de Okullarda Neler Oluyor?

Giriş Tarihi: 07 Ocak 2024 - 20:22

Son Güncelleme: 07 Ocak 2024 - 20:22

Hasan Pir

27 Aralık 2023 Çarşamba günü Emekli Milli Eğitim Müdürü, Eğitimci – Yazar  Yusuf Sadık Hocam ile birlikte Gümüşhane Türk Telekom Fen Lisesi’nde “Değerlerimizle Değerleniyoruz”  temalı bir etkinliğe konuşmacı olarak katıldık.

Program vesilesi ile bulunduğumuz Fen Lisesi’nde Okul Müdürü Sayın Mehmet Akif Odabaş’ın bir orkestra şefi  hassasiyeti  içinde okuluna hakimiyetini, enerjisini, öğretmen ve öğrencileri ile güzel ve takdire şayan diyaloglarını görüp mutlu olduk. Gümüşhane eğitimi adına umutlandık.  

Gümüşhane Fen Lisesi’nde eğitim adına gördüğümüz bu önemli özelliklerin ve güzelliklerin Gümüşhane’nin tüm okullarında da olduğu kanaatini taşıyorum.

****

Gümüşhane’de son dönemlerde açılan yeni tematik liseleri kamuoyu çok da yakından tanımıyor. Örneğin Spor Lisesi ve Güzel Sanatlar Lisesi açılışlarıyla Gümüşhane eğitimi için bir zenginlik oldular ama bu okullarımızı kamuoyunun yakından tanıması lazım.

2018 yılında açılan Spor Lisesi ve 2022 yılında açılan Güzel Sanatlar Lisesi hakkında Gümüşhane basınında da çok fazla bilgi paylaşılmadı, tanıtım yapılmadı.

Sadece bu liseler değil, açılış tarihi bu iki liseye göre daha eski olan Sağlık Meslek Lisesi, Turizm Lisesi, Sosyal Bilimler Lisesi, Bilim ve Sanat Merkezi de basın tarafından çok da konu edilmedi.

Gümüşhanelilerin eskiden beri tanıdığı Genel lise, Anadolu liseleri, Kız meslek ve Teknik Meslek liselerinin her geçen gün yenilenen yüzlerini de Gümüşhane basını çok fazla bilmiyor. Kız Meslek Lisesi’nde ekmek üretiliyor, Teknik Lise’de çok önemli imalatlar yapılıyor… Ama, bu yeni yüzlerini kamuoyu da, Gümüşhane basını da pek bilmiyor.

Gümüşhane’de, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okulların zaman zaman basın kuruluşlarına tanıtılması gerekir. Bu işi de İl Milli Eğitim Müdürlüğü yapmalıdır. 

Gümüşhane’de kurumlar sanki Sayın Valinin talimatı olursa bir etkinlik yapıyor, olmasa yapmıyorlar. Niçin diye sorulduğunda da “Sayın Valimizin bu konuda talimatı yok” diyorlar.

Biz eminiz ki Valimiz Sayın Alper  Tanrısever, okulların basın tarafından gezilip görülmesinden çok memnun olacaktır.

Bundan sonraki süreçte Gümüşhane Milli Eğitim Müdürlüğü’nün bir takvim çerçevesinde  öncelikle  Güzel Sanatlar ve Spor liseleri olmak üzere  okul ve kurumları basın mensuplarına gezdirip tanıtmasını bekliyoruz.

Şu anda Güzel Sanatlar Lisesi’nde hangi sanat dallarına ait bölümler var. Öğrencilerin ürettiği sanat eserleri nelerdir gibi merak edilen pek çok konu bu gezilerle cevabını bulacaktır. Şeref Akdik  ve Kamil Akdik  gibi dünyaca meşhur ressam ve  hattatlar yetirtirmiş olan  Gümüşhane’de Güzel Sanatlar Lisesi’nin açılışı da, eğitim kalitesi de ihtiyaçları da elbette ki hem kamuoyunun, hem de basının birinci önceliği olacaktır.

Gümüşhane  Türk Telekom Fen Lisesi’nde gördüğümüz pozitif çalışmalar bizi Gümüşhane’nin tüm okulları için de pozitif kanaate sevk etmiştir. Bu vesile ile Türk Telekom Fen Lisesi Okul Müdür Mehmet Akif Odabaş’ı, okul yönetici ve öğretmenlerini ve değerli öğrencilerimizi kutluyorum.

Güzel günler dileğiyle.

image_print

HABERLER