Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Sosyal Medya

Gümüşhane’de Organ Bağış Haftası Nedeniyle 520 Fidan Dikildi

Gümüşhane’de Organ Bağışı Haftası kapsamında 6 Kasım 2026 Cuma günü

Gümüşhane’de Organ Bağışı Haftası kapsamında 6 Kasım 2026 Cuma günü düzenlenen etkinlikte, “Bir Bağış Bin Nefes” sloganıyla 520 fidan toprakla buluşturuldu.

Gümüşhane Devlet Hastanesi önünde gerçekleştirilen fidan dikim etkinliğine Gümüşhane Valisi Cevdet Atay, Belediye Başkanı Vedat Soner Başer, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Oktay Yıldız, İl Sağlık Müdürü Necip Yemenici, Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Berkay Cihan Üreyener, Gümüşhane Devlet Hastanesi Organ Nakil Koordinatörü Neşe Öztürk, il protokolü, sağlık çalışanları ve Gümüşhane Üniversitesi’nin sağlık alanlarında öğrenim gören öğrencileri katıldı.

Orman İşletme Müdürlüğünden temin edilen 520 fidan, hastane çevresinde belirlenen kamu alanlarına dikilerek can suyu verildi. Etkinlikle hem hastane çevresindeki yeşil alanların artırılması hem de organ bağışının hayat kurtaran yönüne ilişkin toplumsal bilincin güçlendirilmesi amaçlandı.

Gümüşhane Devlet Hastanesi Organ Nakil Koordinatörü Neşe Öztürk etkinliğin, organ bağışının taşıdığı anlamdan hareketle düzenlendiğini belirtti.

Organ bağışı sayesinde bir insanın ölümünden sonra başka insanların yaşamlarını sürdürebildiğine dikkat çeken Öztürk, hastane çalışanları ve üniversite öğrencilerinin de katkı sunduğu etkinliğin çıkış noktasını şu sözlerle anlattı: “Organ bağışı ölümden sonrasını bile anlamlı kılan en derin izdir. Bu yüzden hayata iz bırakmak istedik.”

Etkinlik kapsamında fidan dikiminin yanı sıra organ bağışının geride bırakabileceği yaşamları simgeleyen “Hayata İz Bırak” adlı bir pano da hazırlandı. Vali Cevdet Atay ve Rektör Prof. Dr. Oktay Yıldız’da, panoya el izlerini bırakarak etkinliğe katıldılar.