GÜMÜŞHANE’DE “ORTAK AKIL OLUŞUMU” NOKSANLIĞI MI VAR? - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

25 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

GÜMÜŞHANE’DE “ORTAK AKIL OLUŞUMU” NOKSANLIĞI MI VAR?

Giriş Tarihi: 24 Eylül 2017 - 11:28

Son Güncelleme: 24 Eylül 2017 - 11:28

Bugünkü yazımızda geçen hafta Gümüşhane’nin gündemi olan “teleferik” konusunu işlemeye çalışacağız.

Gümüşhane yakın bir gelecekte teleferikle tanışacak.

“Karşıyaka Tabiat Parkı” kapsamında şehir merkezi ile tabiat parkı arasında çalışacak bir teleferik yapılacak. Bu projenin yakın bir zamada temellerinin atılması bekleniyor.

Teleferik ayaklarının şehir içinde “Atatürk Parkı” na yerleştirileceği haberi bir anda Gümüşhane kamuoyunu hareketlendirdi. CHP, MHP, KENT KONSEYİ, GÜSİAD  başta olmak üzere bazı kurumlar, STKlar, vatandaşlar ve köşe yazarları tarafından açıklamalar yapılarak bu düşünceye karşı çıkıldı.

Tepkilerin Özeti Şu: Gümüşhaneliler; tarihi özellikli Atatürk Parkı’nın teleferik projesi ile zarar görmesini istemiyorlar.

Bu tepkilerin akabinde AK Parti Gümüşhane Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Sayın Cihan Pektaş, geçen hafta bir açıklama yaparak teleferik ayaklarının belirlenen yerden 30 metre daha dışarı çekileceğini ve Atatürk parkının zarar görmeyeceğini söyledi.

******

Planlanmasının üzerinden  uzun bir süre geçtiği halde, teleferik kurulumunun nasıl ve nerelerde olacağı Gümüşhane kamuoyu, ya da STKlarıyla hiç tartışılmadı. Kamuoyu ve STKların görüşü alınmadı. Yani bir istişare ve ortak akıl toplantısı yapılmadı. Geçen hafta yaşanan sorunun kaynağı bu olsa gerek.

Kamu yöneticileri, kamu adına iş yapan kişilerdir. Asıl mal sahibi KAMU’dur. Yani vatandaştır. Vatandaşa danışılmadan yapılan işlerde bugüne kadar hep benzer sorunlar yaşanmıştır.

Modern ve medeni bir yönetici günümüzde şu sözü ve düşünceyi kesinlikle taşımamalıdır. “Ben böyle uygun gördüm!!!…”

Eğer gerekli önlemler alınmazsa, vatandaşla paylaşma, görüş alış verişi geleneği yani “ortak akıl” toplantıları gerçeği başlatılmazsa Gümüşhane sürekli benzer sorunları yaşar. Önümüzdeki günlerde YENİ OTOGAR’ın nereye yapılacağı da benzer bir sorun olarak önümüze gelecektir. Hiç değilse yeni otogar yeri konusunda vatandaşın görüşü alınmalı, tek taraflı karar verilmemelidir.

******

Gümüşhane Milletvekillerimiz Sayın Akgül ve Sayın Pektaş’ı vatandaşlarımızın düşüncelerine önem veren, ortak akıl zenginliğini seven kişiler olarak tanıyoruz.

Sayın milletvekillerimiz şehirde “ortak akıl” olgusunu kurdurmalı ve yönetmelidirler. Çünkü “Ortak akıl” zenginliğini en iyi bilenler kendileridir. Sayın Akgül, bir dünya başkenti İstanbul’da uzun süre yöneticilik yapmıştır. Sayın Pektaş da yine Devletimizin en tepe noktalarında Ankara’da aktif organizasyonların başında görev yapmışlardır.

“Ortak Akıl” organizasyonları aşağıdan yukarıya olmuyor. Yani STKlar bu işi organize etmeye kalktıklarında birileri: “Onlar da kim oluyor, başımıza Anayasa Mahkemesi mi kesildiler” diyebiliyor. Onun için bu iş Sayın milletvekillerinin öncülüğünde oluşturulursa şehirde kimsenin itirazı olmaz. Ve Gümüşhane için hayırlı bir adım atılmış olur.

******

Teleferik ayakları veya teleferik istasyonunun konulacağı yer olarak Atatürk Parkı ile bağı olmayan birden çok altarnatif yer olduğunu düşünüyoruz. Bunlar vatandaşlar arasında da konuşuluyor. Eğer geç kalınmamışsa ve yetkililer gerek görürlerse bu altanatifler de vatandaşlarla konuşulabilir.

******

Bilge insan, dünya lideri Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erddoğan her zaman demiyor mu: “Dünya Beşten büyüktür” diye. Dünya beşten büyük olduğu gibi, Gümüşhane de beşten büyüktür. Vatandaşımızın ortak akılla ortaya koyacağı her fikir her zaman saygıdeğerdir.

Güzel günler dileği ile.

 

image_print

HABERLER