GÜMÜŞHANE'DE PANDEMİ HASTANESİ YOLU SOS VERİYOR - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

27 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

GÜMÜŞHANE’DE PANDEMİ HASTANESİ YOLU SOS VERİYOR

Giriş Tarihi: 25 Aralık 2020 - 14:21

Son Güncelleme: 25 Aralık 2020 - 14:56

GÜMÜŞHANE OLAY GAZETESİ HABERİ25.12.2020

Pandemi hastalarına hizmet veren Bağlarbaşı mahallesindeki Yeni Gümüşhane Devlet Hastanesi yolunda ilk kar yağışında yaşanan sıkıntıların bir daha yaşanmaması için acil çözüm isteniyor.

Eğimli ve rampa özellikli olan hastane yolunda kar yağışı ve buzlanma durumlarında hasta sevkini yapan 112 acil hasta araçlarının, pandemi tespiti için laboratuvara numune taşıyan araçların ve hastanede çalışan personelin yeni Gümüşhane Devlet Hastanesi’ne ulaşımında riskler yaşanmaya başlandı.

24 Aralık gecesi yağan ilk kar sonrası hastaneye giden sağlık araçlarının ve personel taşıyan araçların yolun karlı olması nedeniyle  yola devam edemedikleri görüldü.

Pandemi gibi saniyelerle yarış yapılan bir önemli hastalık döneminde gerek hastaların gerekse hastane çalışanlarının ve gerekse laboratuvarda işlenecek numunelerin çok kısa zamanda intikalinin sağlanması için çok acil ve güvenli çözümler üretilmesi gerekiyor.

ACİL ÇÖZÜM ÖNERİLERİ

  1. Yeni yapılmış olan hastane yolu hâlâ hizmete açılmadığından, Yeni Gümüşhane Devlet Hastanesi’ne gidiş için  Alemdar köy yolu ve KYK yurtları güzergahını takip eden yol kullanılmaktadır. Bu yol, karlanma ve buz tutma riski olan ve eğiti fazla olan bir güzergâhtır. Bu güzergâhta sağlıklı ulaşım için kış mevsimi boyunca 24 saat hizmet verecek, anlık müdahale yapacak kar temizlemek ve buzlanma araçları, iş makinaları, tuzlama ve kumlama araçlarının görev yapması, nöbet tutması gerekir.
  2. Yeni Devlet Hastanesi’nde son yapısal çalışmalar tamamlanalı yaklaşık 3 ay olmasına rağmen, hastane için açılan yeni yoldaki bazı düzenlemeler tamamlanmadığından yeni yol kullanılamıyor. Bir an önce daha sağlıklı olan bu yeni yolun ulaşıma açılması gerekir.
  3. Gümüşhane’de yetkililer bu çok önemli konu için “Risk Yönetimi”ni devreye sokmalıdır. 

KAYNAK: GÜMÜŞHANE OLAY GAZETESİ – 25.12.2020

image_print

HABERLER