Gümüşhane'de Ramazan Bayramı Mesajları - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

29 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Gümüşhane’de Ramazan Bayramı Mesajları

Giriş Tarihi: 09 Nisan 2024 - 16:31

Son Güncelleme: 09 Nisan 2024 - 17:12

VALİ ALPER TANRISEVER

“Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu ebedi azaptan kurtuluş olan bir Ramazan-ı Şerif’i daha geride bırakarak bayrama kavuşuyoruz. Sevgi, saygı, dostluk, kardeşlik ve barış duygularımızın yüceldiği, dargınlık ve kırgınlıkların unutulduğu bayramlar, yardımlaşma ve dayanışma duygularının ön plana çıktığı müstesna günlerdir.

Türk milleti iyi günde, kötü günde birlik olabilme, kenetlenebilme kabiliyeti sayesinde binlerce yıldır ayakta kalmayı başarmıştır. Bu nedenle bayramları cennet vatanımız için şehit düşmüş ecdadımızın aziz hatırasına yakışır bir şekilde birlik ve beraberliğimizin daha da güçlenmesi için önemli bir fırsat olarak değerlendirmeliyiz.

Yollarda kaybedilen zamanın telafisi mutlaka vardır ama kaybedilen canların, çekilen acıların telafisi yoktur. Bayram sevincini hüzne dönüştürmemek için yola çıkacak vatandaşlarımızın trafik kurallarına uymalarını önemle istirham ediyorum.

Ramazan Bayramı’nın İslam coğrafyasına huzur ve mutluluk getirmesi temennisiyle, tüm Gümüşhaneli hemşehrilerimizin mübarek Ramazan Bayramı’nı kutluyor, sağlık ve esenlik içerisinde daha nice bayramlara ulaşmamızı Yüce Allah’tan temenni ediyorum.”

MİLLETVEKİLİ CELALETTİN KÖSE

“İftar sofraları etrafında bir araya gelmenin huzur ve mutluluğunu yaşadığımız, birlik beraberlik ve kardeşlik duygularının daha yoğun yaşandığı mübarek Ramazan ayını geride bırakırken, aynı duygu ve heyecanla Ramazan Bayramına kavuşmanın mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz.
 
Bayramlar; akrabalık ve dostlukların pekiştiği, yardımlaşma, kaynaşma duygularının üst seviyeye çıktığı müstesna günlerdir. Unutmayalım ki, bayramlar birlik olma ve bir arada yaşama şuuru ile insan ilişkilerinin güçlendiği dayanışma ruhunun tazelenme günleridir.
 
Ramazan Bayramı vesilesiyle hiçbir vatandaşımızı dışarıda bırakmadan ortak değerlerimiz etrafında buluşarak, ihtiyaç sahiplerine yardım elimizi uzatmalı, toplumsal ve insani görevlerimizi hatırlayarak, millet olarak kenetlenerek birlik beraberliğimizi daha da güçlendirmeliyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle aziz Gümüşhaneli hemşehrilerimin ve milletimizin Ramazan Bayramı’nı tebrik ediyor, bayramın  İslam alemine ve bütün insanlığa huzur ve barış getirmesini diliyorum.”

MİLLETVEKİLİ MUSA KÜÇÜK

“Bolluk ve bereket pınarlarının coşkulu bir şekilde aktığı, manevi hazzın milletimizi sarıp sarmaladığı, aynı zamanda yardımlaşmanın ve dayanışmanın eşsiz lezzetine varıldığı bir Mübarek Ramazan ayını daha ibadetlerle geçirmenin huzurunu yaşıyoruz.

Tutulan oruçlar, açılan eller ve dua eden dillerle Yüce Allah’ın rızasını kazanmaya çalıştığımız kutlu bir dönemin arkasından bayrama kavuşmuş bulunmaktayız.

Şimdi sıra küslerin barışacağı, dargınların kucaklaşacağı, şefkat ve merhametin her taraftan fışkıracağı bir ana gelmiştir.

İçinden geçtiğimiz bu bayram günlerinde; özlemler bitecek, hizipler tükenecek, varlık nedenimiz olan ve fedakârlık abideleri olarak üzerimizde çok büyük emekleri bulunan anne ve babalarımız ziyaret edilerek sevindirilecektir.

Geride kalan bir aylık manevi arınmadan sonra ulaştığımız bayramda; dostlukların daha da kuvvetlenmesine iftiharla şahit olup tanışmanın, paylaşmanın heyecanını hep birlikte yaşayacağımızdan asla şüphe duymuyorum.

Ecdadımızdan bugünlere olgunlaşarak ulaştığı gibi; bayramda büyükler hürmetle hatırlanacak, küçükler sevgiyle karşılanacak, ikramlarla ve karşılıklı güzel dileklerle sevgi bağları daha da güçlenecektir.

Mübarek bayram günlerinin mehabetine uygun olarak; kardeşlik duygularımız perçinlenecek, aziz milletimizin arasına ekilmeye çalışılan nifak tohumları yeşerme imkânı bulamadan kuruyup gidecektir.

Öpülen her el, okşanan her yanak, bir araya gelen her kalp, çözülen her itilaf karşımızda tüm heybetiyle duran sorunları aşmamızda bize çok değerli katkılar sağlayacaktır.

Ayrılma ve çözülme taraftarlarına, çatışma ve kaos özlemi çekenlere karşı vatanımızın her yöresindeki muhterem vatandaşlarımız elele vererek saflarını sıkılaştıracaklar ve habis niyetlilere asla geçit vermeyeceklerdir.

İnancım odur ki; milletimize yönelik kurulan tuzaklar, oynanan oyunlar, planlanan gizli gündemler Ramazan Bayramı’nın mana duvarına çarpacak ve etkisiz kalmaya mahkum olacaktır.

Bir ay boyunca Allah’ın rahmetini ve mağfiretini kazanmak için sabahtan akşama kadar sabırla ve huşuyla oruç ibadetini yapan milletimiz, bu bayram günlerinde aynı kararlılığı bu defa da sahip olduğu sevgi ve bağlılığın karşılıklı gösterilmesi konusunda ortaya koyacaktır.

Sofrasını paylaşan, ekmeğini ikram eden, aynı tarihten gelen, aynı ideallere odaklanmış, hevesleri, sevinçleri, hüzünleri bir olmuş büyük Türk milletinin fertleri; eminim ki, bu bayramda kendi geleceği hakkında çizilmeye çalışılan sarsıntılı ve engebeli yol haritasını da kullanılamaz hale getirecektir.

Gönül kapılarını birbirine açarak bütünleşen; anısı, acısı ve adı bir olmuş milletimizin; kendisi için hayırlı ve uğurlu olan kutlu yolda sonsuza kadar sağlam adımlarla yürüyeceğinden kimse endişe etmemelidir.

Milletimizin hiçbir kesimini ötekileştirmeden, birlik içinde ve kardeşçe kutlayacağımız daha nice bayram günlerine ulaşmayı ve son anayurdumuzda tam bağımsız bir şekilde yaşamak için herkesin üzerine düşen tarihi sorumluluğu eksiksiz yerine getirmesini temenni ediyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle, doğudan batıya, kuzeyden güneye, vatanımızın her yöresindeki aziz vatandaşlarımızın ve Gümüşhaneli hemşerilerimin Ramazan Bayramı’nı içtenlikle kutluyorum.

Bayramın Türk-İslam âlemine huzur, saadet ve güzellikler getirmesini diliyor, ülkemiz, milletimiz ve insanlık için yeni bir doğruluşa vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan diliyorum.”

BELEDİYE BAŞKANI VEDAT SONER BAŞER

“Ramazan’ın manevi atmosferiyle buluştuğumuz bu özel günlerde, sizlerin desteği ve dualarıyla Gümüşhane’nin yeni belediye başkanı olarak seçilmekten büyük bir onur ve mutluluk duyuyorum. Ramazan Bayramı’nın huzur ve sevinciyle bir araya geldiğimiz bu günlerde, birlikte güzel günler geçirmenin sevincini yaşıyoruz.

Seçim sürecinde sizlerin gösterdiği ilgi, destek ve güven için içtenlikle teşekkür ederim. Ramazan ayının sona erdiği ve bayramın coşkusunun yaşandığı bu dönemde, Gümüşhane’nin geleceği için yola çıkmanın heyecanını taşıyoruz.

Ramazan, birlikte oruç tutmanın, paylaşmanın, sevgi ve hoşgörüyle dolu bir ortamı paylaşmanın önemini hatırlattığı mübarek bir aydır. Bu bayram vesilesiyle, Gümüşhane halkının birlik ve beraberliğini pekiştirerek, dayanışma ruhunu daha da güçlendirmeyi diliyoruz.

Bu kutsal zaman diliminde, Gümüşhane’nin daha da güzelleşmesi ve yaşanabilir bir kent haline gelmesi için projelerimizi hayata geçirmek için kararlıyız. Sizlerin beklenti ve taleplerini dikkate alarak, şehrimizi daha ileriye taşımak için çalışacağız.

Ramazan Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyor, bu mübarek günlerin sevgi, barış ve huzur dolu geçmesini temenni ediyorum. Birlikte nice mutlu bayramlara!”

REKTÖR PROF.DR. HALİL İBRAHİM ZEYBEK

“On bir ayın sultanı mübarek Ramazan ayını geride bırakıyor ve Ramazan Bayramı’nın gelişini büyük bir sevinçle karşılıyoruz. İçinde bulunduğumuz bu kutsal zaman diliminde, birbirimizin yanında olduğumuzu hissetmek, dayanışma ruhunu en güçlü şekilde yaşamak, yüreklerimizi bir kez daha muhabbet ve hoşgörüyle doldurarak, birlik ve beraberliğimizi pekiştirmenin önemini hatırlamamız gerekiyor. Bayramın manasına yaraşır şekilde küskünlüklerin ortadan kalkacağı, dostluğun, kardeşliğin ve daha birçok güzel duygunun ön plana çıkacağı günler olacağına yürekten inanıyoruz. 

Bu mübarek günlerin, barış ve huzurun dünyaya hâkim olması için bir vesile olmasını temenni ediyor, Üniversitemizin değerli öğrencileri ile akademik ve idari personelimiz başta olmak üzere Gümüşhaneli hemşerilerimizin ve tüm İslam âleminin Ramazan Bayramını tebrik ediyorum.”

İL ÖZEL İDARESİ GENEL SEKRETERİ EKREM AKDOĞAN

“Ramazan ayının bereketi ve manevi atmosferiyle dolup taşan günlerin ardından, sevinç ve huzur dolu bir bayrama erişmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Ramazan Bayramı, birlik ve beraberliğimizi pekiştirdiğimiz, sevgi ve saygıyla dolu bir atmosferde geçirilen özel bir zaman dilimi. Bu mübarek günlerde, kalplerimizdeki hoşgörü ve paylaşım duygularını daha da pekiştiriyoruz.

Bayramın gelişiyle birlikte, sevdiklerimizle bir araya gelmenin mutluluğunu ve coşkusunu yaşarken, kardeşlik bağlarımızı güçlendirmeye, birbirimize sevgiyle sarılmaya devam ediyoruz. Dualarımızı birleştirip, birlikte iftar sofralarında buluştuğumuz Ramazan günlerindeki samimiyeti, bayram boyunca da sürdürmeye gayret ediyoruz.

Bayramın getirdiği neşe ve umutla, birlikte nice güzel günler geçirmeyi diliyor, tüm İslam aleminin Ramazan Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum. Bayramın sevgi, barış ve huzur getirmesini temenni ediyor, bu mübarek günlerin herkes için mutluluk ve bereketle dolu geçmesini diliyorum. Ramazan Bayramınız kutlu olsun”

GTSO BAŞKANI İSMAİL AKÇAY

“Yardımlaşmanın, dayanışmanın, paylaşmanın, sevginin, şefkatin, merhametin ve hoşgörünün doruğa ulaşarak toplumsal yaşama yansıdığı, rahmet, mağfiret ve bereket ayı Ramazan’ı ifa etmenin ve Ramazan Bayramı’na ulaşmanın mutluluğu içerisindeyiz. Ramazan Bayramı’nın ülkemize, insanlığa ve tüm İslam âlemine huzur ve barış getirmesi temennisiyle, her günümüzün bayram tadında olmasıyla dileğiyle Ramazan bayramını en içten dileklerimle tebrik eder,  sağlık, mutluluk ve huzur içinde bir bayram geçirmenizi dilerim.”

İL GENEL MECLİSİ ÜYESİ EŞREF BALKİ

“Ramazan ayının son günlerini geride bırakırken, sevgi dolu kucaklaşmaların, gönül alıcı tebessümlerin ve duaların bolca paylaşıldığı bu mübarek bayrama erişmenin sevincini yaşıyoruz. Ramazan Bayramı, içimizdeki manevi coşkuyu doruğa çıkaran, dayanışma ruhunu en yoğun şekilde hissettiğimiz, sevdiklerimizle bir araya gelmenin en özel zamanıdır.

Bu özel günlerde, sevdiklerimizle birlikte olmanın, paylaşmanın ve birlikte dualar ederek huzura erişmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Ramazan’ın bereketiyle bir araya geldiğimiz iftar sofralarındaki samimiyeti, bayram boyunca da yaşatmayı arzuluyor, birlik ve beraberliğimizi daha da güçlendiriyoruz.

Bayramın coşkusunu, sevdiklerimizle bir arada geçirdiğimiz neşeli anlarla paylaşırken, kalplerimizdeki sevgi ve saygı bağlarını daha da kuvvetlendiriyoruz. Dualarımızı birleştirip, birlik ve beraberlik içinde nice mutlu bayramlar geçirmeyi diliyor, tüm İslam aleminin Ramazan Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum. Bayramın sevgi, barış ve huzur getirmesini diliyor, bu mübarek günlerin herkes için mutluluk ve bereketle dolu geçmesini temenni ediyorum. Ramazan Bayramınız kutlu olsun!”


image_print

HABERLER