Gümüşhane’de Sağlık Çalışanlarına Şükran Borcumuz Var - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

29 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Gümüşhane’de Sağlık Çalışanlarına Şükran Borcumuz Var

Giriş Tarihi: 16 Ocak 2024 - 16:34

Son Güncelleme: 16 Ocak 2024 - 16:34

Hasan Pir

Gümüşhane’de ikamet edenler olarak sağlık hizmetleri açısından kendimizi şanslı görüyorum. Neden şanslı olduğumuz da bu yazımda sizlerle paylaşmak istiyorum.

Ölümün öldürülmediği bir dünyada yaşıyoruz.  Bizi yaratan Allah (c.c.) kesin hüküm olarak “Her nefis ölümü tadacak” buyurmuş.  İnsan için hayat yolculuğunun sonu ölüm olunca, ömür yolculuğunda hastalıklar da insanın en önemli meşguliyeti ve hassasiyeti oluyor.

İnsanlık tarihinin her döneminde olduğu gibi günümüzde de devletler, vatandaşlarını hastalıklardan korumak için her türlü sağlık tesisini kurup sağlıkçılar istihdam ediyor.

Medyadan takip ettiğimiz bilgilere göre günümüzde sağlık sisteminde dünyanın her yerinde büyük bir yoğunluk ve kargaşa var.

Yapılan yüzlerce devasa sağlık yatırımına rağmen, ülkemizde de aynı yoğunluğu tüm sağlık kuruluşlarında görmek mümkündür.

İkamet etmeye başladığım 1977 yılından beri Gümüşhane’de herkes gibi bizim de bir ayağımız sürekli hastanelerde oldu. Bazen bir hasta yakını olarak, bazen de hasta olarak yaklaşık 47 yıldır Gümüşhane’de sağlık siteminin bizzat içinde olduk. Bir hakkı teslim etmek gerekirse, bu geçen 47 yıl içinde yöneticisinden doktoruna, hemşiresinden sağlık memuruna, temizlikçine, güvenlik görevlisine, şoförüne, teknisyenine ve her türlü görevde çalışan personeline kadar Gümüşhane’de sağlık kuruluşları her dönemde ve her zaman imkânları ölçüsünde vatandaşlarımızı memnun etmiştir.

Bugüne gelince; gelişmiş sağlık imkânları ile yine Gümüşhane’de sağlık kurumlarımızın çok güzel hizmetler verdiğine şahit oluyoruz.  Gümüşhane Devlet Hastanesi’nden, Diş Hastanesi’ne, aile hekimliklerine, evde sağlık hizmetlerine ve Halk Sağlığı Hizmetleri birimlerine kadar her sağlık kuruluşunda çok güzel hizmetler veriliyor.

Ankara, İstanbul, Trabzon gibi büyük şehirlerde hasta izdihamından kaynaklı geç hizmet alma gibi bir sorunun Gümüşhane’de olmaması çok önemli. Görüntüleme sistemlerinde büyük şehirlerde ve büyük hastanelerde 6 ay sonrasına gün verilirken Gümüşhane’de en geç iki günde bu hizmetlerin görülmesi Gümüşhane için çok önemli ve çok değerli kazanımdır.

Gümüşhane’de sağlık kuruluşlarında yöneticisinden, doktoruna, şoföründen çalışan tüm görevlilerdeki davranış olgunluğu ve hassasiyetleri de Gümüşhane sağlık hizmetleri için çok önemli bir ayrıntıdır.

Zaman zaman her kurumda olduğu gibi sağlık kurumlarında da istenmeyen bireysel olumsuzluklar olsa da bunları hiçbir zaman genelleştirmemek gerekir. İnsanız, elbette zaman zaman farkında olmadığımız streslerden kaynaklı sıkıntılarımız olacaktır. Bu durumları da Gümüşhaneliler olarak biz tolere etmek durumundayız.

BİR OLAY, BİR TEŞEKKÜR

27 Aralık 2023 tarihinde, yaklaşık 50 gün önce mesane taşı nedeniyle Trabzon’da bir kamu hastanemize muayene için gittim. Muayenemiz yapıldı. En son anestezi doktorumuz da onay vererek ameliyat olmamıza karar verildi.  Taşın kırılması/alınması operasyonu için ilgili ürolog doktorumuz, bizi telefonla çağıracaklarını belirtti. Gümüşhane’den geldiğimizi, operasyon gününü bilmek istediğimizi söylediğimizde, biz sizi telefonla arayıp çağıracağız denildi. Biz de Gümüşhane’ye döndük. Şu anda elli gün oldu ve hâlâ çağrılmadık, bekliyoruz…

Tabii ki, ne zaman çağıracaklarını merak ettiğimiz için bekliyoruz dedim… Ben, Trabzon’dan çağrılmayışımızın üzerinden yaklaşık 20 gün geçtikten sonra Gümüşhane Devlet Hastanesi Üroloji doktorlarımızdan Sayın  Op.Dr. Bilgin Birsöz Bey’e müracaat ettim. Mesanedeki taşı lazerli sistem yardımıyla kırıp alabileceğini belirtti ve bir gün sonra da ameliyathanede operasyon yaptı. Gayet güzel geçen operasyon sonrasında kendisini ziyaret edip teşekkür etti isem de bir kez de bu  satırlardan hem Op.Dr. Bilgin Birsöz Bey’e, hem  operasyon ekibine, hem de servis ve poliklinik ekibine teşekkür ediyorum.

Yukarıda da belirttiğim gibi Trabzon’dan biz hâlâ çağrılmayı bekliyoruz. Çağrılma işlemi ne zaman olacak çok merak ediyorum. Tabii ki bu gecikmenin bir kasttan değil,  yoğunluktan kaynaklı olduğunu da ifade etmem de yarar var.

Büyük şehirlerin büyük hastanelerinde bu yoğunluk yaşanırken, 5 yıldızlı otel konforunda olan Gümüşhane Devlet Hastanesi’nde ve Gümüşhane’nin diğer sağlık birimlerinde verilen hizmetleri takdir etmenin de bizim görevimiz olduğunu bir kez daha ifade etmek istiyorum.

Başlık cümlemizle yazımızı bitirmiş olalım: “Gümüşhane’de sağlık çalışanlarına şükran borcumuz var”

Güzel günler dileğiyle.

image_print

HABERLER