GÜMÜŞHANE'DE SALI PAZARINA KORONAVİRÜS DÜZENLEMESİ - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

18 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

GÜMÜŞHANE’DE SALI PAZARINA KORONAVİRÜS DÜZENLEMESİ

Giriş Tarihi: 23 Mart 2020 - 20:47

Son Güncelleme: 23 Mart 2020 - 20:47

Koronavirüs salgınına karşı alınan önlemler bağlamında Salı pazarı ile ilgili yapılan düzenlemeler konusunda Gümüşhane Belediye Başkanlığı tarafından 23 Mart 2020 Pazartesi günü bir yazılı açıklama yapılarak kamuoyu bilgilendirildi.

Salı günleri Gümüşhane’de kurulan Salı Semt Pazarında Coronavirüs (Kovid_19) Salgın hastalığı nedeni ile kısıtlamaya gidildi. Bu kapsamda yarın kurulacak olan pazar alanında yalnızca sebze ve meyve satışına izin verilecek. Vatandaşların tezgahlardan ürün alırken sebze ve meyve seçmesine izin verilmeyecek. Satışa sunulacak sebze ve meyveler satıcılar tarafından gerekli hijyen kurallı doğrultusunda paketlenerek satışa sunulacak.

Pazar kurallarına uymayanlara idari para cezası verilecek.

Çin’in Vuhan kentinde başlayarak tüm dünyayı tehdit etmeye devam eden ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi olarak nitelendirilen Coranavirüs (Kovid-19) salgınından ülkemizi ve vatandaşlarımızı korumak ve salgının yayılmasını engellemek için alınan kararlar doğrultusunda şehrimizde Salı günleri kurulan Semt pazarında ikinci bir talimata kadar yalnızca sebze ve meyve satışına izin verileceği açıklandı.

Gümüşhane Belediye başkanlığı’ndan yapılan açıklamada; tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de etkisini gösteren Coranavirüs (Kovid-19) salgınından korunmak için alınan ilave tedbirlere ek olarak şehrimizde Salı günleri kurulan semt pazarımızda 24.03.2020 (yarın) tarihinden itibaren ikinci bir talimata kadar yalnızca Sebze ve Meyve satışına izin verileceği Salı pazarı ve çevresinde farklı ürün satışlarına izin verilmeyeceği duyuruldu.

Bu kapsamda Salı pazarında satışa sunulacak sebze ve meyvelerin vatandaşlar tarafından seçilmesine izin verilmeden sadece satıcı tarafından gerekli hijyen tedbirleri (eldiven, maske vb.gibi) alınarak paketler halinde satışa sunulacak. Talimatlara uymayan esnaf ve vatandaşlara 1593 Sayılı İl Hıfzıssıhha Kanunu kapsamında 3.150 TL cezai müeyyide uygulanacak. ayrıca şehrimizde bulunan (bakkal, manav, market, süpermarket, kuruyemiş, vb.) tüm işletmelerde satışa sunulan açıktaki sebze, meyve, kuruyemiş ve diğer gıda maddeleri ikinci bir talimata kadar müşteriler tarafından dokunulmadan hijyen kurallarına uymak koşulu ile satıcısı tarafından paketlenerek vatandaşlarara sunulacak.

KAYNAK: GÜMÜŞHANE BELEDİYE BAŞKANLIĞI – 23.03.2020

image_print

HABERLER