GÜMÜŞHANE'DE SEÇİM GÜVENLİĞİNDE HERŞEY TAMAM - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

26 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

GÜMÜŞHANE’DE SEÇİM GÜVENLİĞİNDE HERŞEY TAMAM

Giriş Tarihi: 29 Mart 2019 - 17:21

Son Güncelleme: 29 Mart 2019 - 17:21

Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimi öncesi 29 Mart 2019 Cuma günü basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Valilik Toplantı Salonunda yapılan basın toplantısında konuşan Vali Taşbilek; Ocak ayından bugüne gelişen süreçler hakkında bilgilendirme yaptı. En küçük bir sorunun yaşanmaması için gerekli tüm tedbirleri aldıklarını, seçim koordinasyon merkezi kurduklarını kaydetti.

Vali Taşbilek; 613 sandıkta 122 bin 504 kişinin oy kullanacağı 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleriyle ilgili tüm tedbirleri aldıklarını, kazasız, belasız bir şekilde, kamu düzeni sorunu oluşmaksızın Gümüşhane’ye yakışır bir seçim yaşayacaklarını söyledi.

Vali Kamuran Taşbilek; seçimlerin huzur ve güven içerisinde yapılmasının kendi görevleri olduğunu, bu bağlamda 3 kez kaymakamlarla ve 2 kez siyasi parti il başkanları ve belediye başkanları ile olmak üzere; muhtarlar ve muhtar adayları, ilgili kurumlar ve tüm paydaşlarla toplantılar düzenlediklerini, tüm seçim planlarının hazır olduğunu belirtti. Seçimlerinin güven ve huzur içerisinde yapılması, seçim öncesi, seçim anı ve sonunda hiçbir aksaklığa meydan verilmemesi, oy kullanacak seçmenlerin herhangi bir sıkıntı yaşamaması çeşitli tedbirler aldıklarını belirterek şunları söyledi:

“Sandık kurulacak binaların güvenlik kameralarının çalışır halde bulundurulması sağlandı. Seçim günü tüm köy yolları açık bulundurulacak. Olumsuz hava şartları nedeniyle elektrik verilemeyen köylere de elektrik verildi. Seçim günü ilimiz genelinde meydana gelebilecek sağlık problemlerine müdahale edilmesi amacıyla İl Sağlık Müdürlüğünce yeterli sayıda sağlık personeli bulundurularak bütün sağlık tedbirleri alınacak. Seçim gününde herhangi bir enerji kesintisine sebebiyet verilmemesi amacıyla, seçim işlemlerinin bitimine kadar yürütülen altyapı çalışmalarının ertelenmesi istendi.”

Olası kar yağışına karşın, yolları kapanma ihtimali olan bölgelerde seçim süresince İl Özel İdaresi ve Karayolları Şube Müdürlüğünün sorumluluk sahaları gözetmeksizin koordineli bir şekilde çalışmaları konusunda talimat verdiğini kaydeden Vali Taşbilek; muhtar ve muhtar adayları ile yapılan toplantılarda seçimin huzur içerisinde geçmesi için taşkınlığa ve kanunsuz uygulamalara kalkışmamaları, kardeşlik havası içerisinde seçimlerin sonuçlanması, hiçbir taşkınlığa, seçimi engelleyici uygulamalara fırsat verilmeyeceği, aykırı hareket edenler hakkında yasal işlemlerin yapılacağı hususlarında bilgilendirme yapıldığını hatırlattı. Emniyet ve Jandarma tarafından risk değerlendirmesi yapılarak  her türlü güvenlik önlemlerinin alındığını dile getiren Vali Taşbilek:  “31 Mart 2019 Pazar günü yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimlerinin güven ve huzur içerisinde yapılması, seçim öncesi, seçim anı ve sonunda hiçbir aksaklığa meydan verilmemesi, oy kullanacak seçmenlerimizin herhangi bir sıkıntı yaşamaması amacıyla bütün önlemler alınmıştır. Seçimlerin, ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ederim.” diye konuştu. 

(Kaynak: Gümüşhane Valiliği)

image_print

HABERLER