Gümüşhane’de Şehit Aileleri ve Gaziler Onuruna Yemek Programı Düzenlendi - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

20 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Gümüşhane’de Şehit Aileleri ve Gaziler Onuruna Yemek Programı Düzenlendi

Giriş Tarihi: 14 Temmuz 2022 - 23:24

Son Güncelleme: 14 Temmuz 2022 - 23:34

Gümüşhane’de  Vali Kamuran Taşbilek, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri çerçevesinde şehit aileleri, gaziler ve yakınları onuruna bir yemek verdi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından organize edilen Programa Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek ve eşi Sibel Taşbilek, Şehit Aileleri, Gaziler ve Yakınları, AK Parti Gümüşhane Milletvekilleri Hacı Osman Akgül ve Cihan Pektaş, Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, AK Parti Eski Gümüşhane Milletvekili ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Kemalettin Aydın, AK Parti Gümüşhane Eski Milletvekili Sabri Varan, Milliyetçi Hareket Partisi MYK üyesi Musa Küçük, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, Baro Başkanı Metin Aslan, İl Emniyet Müdürü Celal Taşci, İl Jandarma Komutanı Albay İsmail Gökcek, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Zekai İnan, Siyasi partilerin il başkanları ve Gümüşhane’de yayın yapan gazetelerin sahipleri ve köşe yazarları ile basın mensupları katıldı.

Sema Doğan Yaşam Alanı’nda Kuran-ı Kerim Tilaveti ile başlayan programda konuşan Vali Kamuran Taşbilek şunları söyledi:

“Devletimiz, şehit ve gazi yakınlarının her zaman emrine amadedir. O gece canı pahasına, demokrasisine, milli iradeye, meclisine, parlamentosuna sahip çıkan aziz milletimizin yapmış olduğu mücadele sayesinde bugün burada mutluluk, birlik ve beraberlik içerisinde vatanımızın kalkınmasına, ülkemizin bekasına hep birlikte hizmet etmeye devam ediyoruz. Buradaki tüm şehit ailelerimize, gazilerimize ve yakınlarına seslenmek istiyorum hem 15 Temmuz vesilesi ile Rahmet-i Rahman’a kavuşan şehitlerimizin ailelerine, buradaki gazilerimize hem de milletimizin birliği ve bekası uğruna dünden bugüne can veren aziz şehitlerimizin ailelerine, kahraman gazilerimize seslenmek istiyorum. Türkiye Cumhuriyeti Devleti sizin emrinize amadedir. Hepiniz Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ve bizim başımızın tacısınız. Her daim emrinizdeyiz. Her ne olursa olsun bir evladınız, bir kardeşiniz olarak sizlerle beraberiz. Kapımız, gönlümüz her zaman sizlere açıktır”

Programda bir konuşma yapan Belediye Başkanı Ercan Çimen de şunları söyledi:

15 Temmuz Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında il dışında bulunan şehit ve gazi yakınlarını Gümüşhane’ye davet ettik. Bizler yaşamımız boyunca unutmadık, unutturmayacağız. 15 Temmuz 2016 hain FETÖ darbe girişiminin 6’ncı yıl dönümü. Bu münasebetle inşallah bizler de Gümüşhane’de ilk defa Gümüşhane Belediyesi olarak, Şehitler ve Gaziler Anıtı’nın açılışını yapacağız. Bu sene farklı bir uygulama yaptık, İstanbul’da Ankara’da il dışında olan şehit yakınlarımızı buraya davet ettik. Gazilerimizi buraya davet ettik, inşallah onlar hem anıtın açılışında bulunacaklar, hem de programda anılarını ve hatıralarını anlatacaklar  biz de dinleyeceğiz”

image_print

HABERLER