Gümüşhane’de Şehit Babası’ndan Başkan Çimen’e Teşekkür - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

23 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Gümüşhane’de Şehit Babası’ndan Başkan Çimen’e Teşekkür

Giriş Tarihi: 02 Şubat 2023 - 8:00

Son Güncelleme: 02 Şubat 2023 - 0:07

Gümüşhane Olay Gazetesi’nin Haberi 02.02.2023Ebuzer Yapar

Gümüşhane Belediye Meclisi’nin aldığı karar gereği, Gümüşhane kent merkezindeki önemli yerlere verilen yeni isimlerle ilgili levhalar monte edilmeye başlandı.

Gümüşhane Belediye Meclisi’nin  03.01.2023 tarih ve 6 sayılı  kararı ile  Gümüşhane Üniversitesi giriş kampüsü önündeki  karayolu üzerinde kurulu bulan üst geçide “ŞEHİT ÖĞRETMEN NECMETTİN YILMAZ ÜST GEÇİDİ” adı verildi. Yeni levha geçtiğimiz günlerde yazılarak üst geçide monte edildi.

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesine bağlı Çiftçibaşı köyü İlkokulu Öğretmeni  Necmettin Yılmaz; yaz tatili için ailesinin yaşadığı Gümüşhane’nin Torul ilçesi Demirkapı köyüne gelirken 16 Haziran 2017 Cuma günü Tunceli Pülümür Vadisi’nde hain terör örgütü PKK’nın eli kanlı teröristleri tarafından aracının kurşunlanıp yakılması sonrasında  şehit edilmişti. Şehit öğretmen Necmettin Yılmaz’ın cesedi  uzun süren aramalardan sonra 12 Temmuz 2017 tarihinde Tunceli Pülümür çayında bulunmuş ve naaşı 16 Temmuz 2017 Pazar günü Torul ilçe merkezinde yapılan dini törenin ardından aynı gün ailesinin yaşadığı Torul Demirkapı köyünde defnedilmişti.

BABA HAMİT YILMAZ’DAN TEŞEKKÜR

Şehit öğretmen oğlunun adının üst geçide verilmesi ile ilgili gazetemiz muhabirine açıklamalarda bulunan Baba Hamit Yılmaz şunları söyledi:

“Gümüşhane’nin en önemli eğitim kurumu olan Gümüşhane Üniversitesi’nin giriş kapısında yer alan üst geçide yine bir eğitimci olan Şehit Öğretmen Oğlum Necmettin’in  adını veren Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen Bey’e ve Belediye Meclis üyelerine ve tüm Gümüşhanelilere teşekkür ediyorum. Necmettin sadece benim değil, tüm Gümüşhane’nin, tüm Türkiye’nin evladı.  Şehit edildiği andan itibaren bugüne kadar tüm Gümüşhane, tüm Türkiye oğluma sahip çıktı. Bu durum ailesi olarak bizi ziyadesiyle memnun ediyor. Herkesten Allah razı olsun, Şehitlerimizin tümüne Allah rahmet etsin”

GÜMÜŞHANE BELEDİYE MECLİSİ TARAFINDAN OY BİRLİĞİ İLE ALINAN KARARLA YENİ  VERİLEN YER İSİMLERİ ŞÖYLEDİR

1-Yenimahalle, Eskibağlar ve Bağlarbaşı Mahallesi sınırları içerisine bulunan ”Kazım Karabekir” Caddesi’nin Bağlarbaşı sınırlarında yer alan kısmına “RECEP TAYYİP ERDOĞAN BULVARI”,

2- Karşıyaka Mahallesi Vadi Sokak ile Mesire Kavşağı’nın kesiştiği noktadan itibaren Kazım Karabekir Caddesi’nin bağlantı noktasına kadar kısmına  “DR. DEVLET BAHÇELİ CADDESİ”,

3-Bağlarbaşı Mahallesi sınırları içerisine bulunan şehit ve gazi anıtlarının olduğu parka “ MUHSİN YAZICIOĞLU PARKI”,

4-Gümüşhane üniversitesi bölgesinde bulunan üst geçide “ŞEHİT ÖĞRETMEN NECMETTİN YILMAZ ÜST GEÇİDİ”,

5-Aydın Doğan Spor Kompleksi bölgesine bulunan üst geçide “MİLLİ FUTBOLCU AHMET ÇALIK ÜST GEÇİDİ”

6- Küp Park bölgesine yapılacak olan üst geçide “ŞEHİT ÖZEL HAREKAT POLİSİ ABDUL VAHİT TANIŞ ÜST GEÇİDİ”

7-Karşıyaka Mahallesine bulunan üst geçide “Milli Kayakçı Muzaffer DEMİRHAN ÜST GEÇİDİ”,

8-Karşıyaka Mahallesine yapılan spor tesislerine “Naim AĞAÇ SPOR TESİSİ”,

9-Dumlupınar İlköğretim Okulu bölgesinde bulunan üst geçide “ŞEHİT TEĞMEN RECEP EROĞAN ÜST GEÇİDİ”,

10-Gümüşhhanespor Tesislerine “MİLLETVEKİLİ HACI OSMAN AKGÜL SPOR TESİSİ”,

11-Hasanbey mahallesine yapılacak parka “ŞEHİT JANDARMA BAŞÇAVUŞ FERHAT GEDİK  VE EREN BÜLBÜL PARKI”

12-Karşıyaka Vadi Sokak Afet Evleri önüne yapılacak parka ebediyete intikal eden Belediye Personelimiz, “MEMUR – SEN ve BEMBİR-SEN İL BAŞKANI HARUN ŞEKER PARKI”

13- Bağlarbaşı Mahallesinde bulunan Kültür Evine “HACI ERKAN KOCATÜRK KÜLTÜR EVİ”,

14- Bağlarbaşı Mahallesinde Kültür Evi alt kısmında bulunan tesise “GENÇHANE”,

15-Emirler Mezarlığı bölgesindeki üst geçide “ŞEHİT ÖZEL HAREKAT KOMİSER YARDIMCISI TAMER AKTAŞ ÜST GEÇİDİ”

16- İnönü Mahallesi Mordut mevkiindeki üst geçide “ŞEHİT JANDARMA ER İLYAS BOZ ÜST GEÇİD”

17 – Çevre yolu kavşaklarına Örümcek Ormanları, Limmi Gölü, Karaca Mağarası, Tomara Şelalesi, İmera Manastırı, Sadak Antik Kent, Kırklar Mağarası ve Santa Harabeleri isimlerinin verilmesine.

KAYNAK: GÜMÜŞHANE OLAY GAZETESİ – 02.02.2023

image_print

HABERLER