Gümüşhane’de Son 25 Gündür Koronadan Ölüm Olmadı - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

28 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Gümüşhane’de Son 25 Gündür Koronadan Ölüm Olmadı

Giriş Tarihi: 13 Temmuz 2021 - 10:21

Son Güncelleme: 13 Temmuz 2021 - 10:22

GÜMÜŞHANE OLAY GAZETESİ’NİN HABERİ – 13.07.2021

Sağlık Bakanlığı’nın geçen hafta açıkladığı son verilere göre Gümüşhane ilindeki vaka sayısının her 100 bin kişide 23.99’e düşmesi Gümüşhane’de vatandaşların moralini düzeltirken, yeni ulaşılan bir başka haber ise Gümüşhanelilere “Çok Şükür” dedirtti.

Edinilen bilgiye göre; son 25 gün içinde Gümüşhane ilinde koronavirüsten hiçbir ölüm vakası olmadı. Koronavirüsten Gümüşhane ilindeki en son gerçekleşen ölüm vakasının 18 Haziranda olduğu öğrenildi.Gümüşhane Valiliği’nin aldığı önlemler, sağlık camiasının özverili çalışmaları, ve Gümüşhaneli vatandaşların maske, mesafe ve hijyen kurallarına riayet etmeleri sonunda bu güzel sonuca ulaşıldı.

“Vatandaşlarımız Bir An Önce Aşı Olmalı” Bu güzel haberin devam etmesinin aşılanma ile doğru orantılı olduğunu söyleyen yetkililer Gümüşhaneli vatandaşlarımızın hastanelerimizde, aile hekimliklerinde, sabit ya da mobil aşı çadırlarında aşılarını yaptırabileceklerini söylüyorlar.Aşı konusunda geçen hafta gazetemizde açıklamalarına yer verdiğimiz Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek, aşı konusunda şu açıklamayı yapmıştı: “Aşı konusunda Gümüşhaneli vatandaşlarımıza güveniyorum. Aşıya karşı duyarlılığımız çok üst seviyede olmalı. Kovid19 pandemisi ile mücadelede aşı en önemli unsur. Aşıda artık yaş sınırlaması kalmadı. 18 yaş üstü her bir vatandaşımız hastanelerimizde, aile hekimliklerinde, sabit ya da mobil aşı çadırlarımızda aşılarını yaptırabilirler. Şu anda öncelikli olarak aşıya ve tedbirlere güvenmek durumundayız. Bunun da etkilerini net olarak bu süreç içinde gördük. Aşının faydasını bu süreçte çok net bir şekilde gördük. İnşallah önümüzdeki günlerde de bunu yine göreceğiz. Vatandaşlarımızın bir an önce aşılanması hem kendi sağlıkları hem de toplum sağlığı için son derece önemli. Bu nedenle vatandaşlarımızdan isteğimiz; kendileri, sevdikleri ve toplumumuzun sağlığı için aşılarını bir an önce olmaları”

KAYNAK: GÜMÜŞHANE OLAY GAZETESİ – 13.07.2021

image_print

HABERLER