Gümüşhane’de Su Sayaçlarında Yeni Sisteme Geçiş Devam Ediyor - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

13 Mayıs 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Gümüşhane’de Su Sayaçlarında Yeni Sisteme Geçiş Devam Ediyor

Giriş Tarihi: 02 Mart 2023 - 0:05

Son Güncelleme: 01 Mart 2023 - 22:48

Gümüşhane Olay Gazetesi’nin Haberi – Ebuzer Yapar – 02.03.2023

Gümüşhane Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü’nce şu ana kadar 1000 adet ön ödemeli su sayacı kullanıma sokuldu.

Gümüşhane Belediyesi Su İşleri Müdürlüğü ön ödemeli su sayaçlarını abonelere takmaya devam ettiğini söyleyen Gümüşhane Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürü Arife Eleman, gazetemiz yetkililerinin soruları üzerine şu açıklamaları yaptı:

“Belediyemizce 2021 yılında su aboneliklerinde kullanılan manuel su sayaçlarının yerine “Ön Ödemeli Su Sayaçları” kullanımına geçiş için karar alındı. Yapılan ihale ile 12.000 adet ön ödemeli su sayacının 2450 adedi teslim alınarak, öncelikle yeni konutlarda ilk aboneliklerde kullanılmaya başlanıldı. Şu ana kadar yaklaşık 1000 adet ön ödemeli su sayacı kullanılmaya başlanıldı. 

Bunun yanında önümüzdeki süreçte 10 yıllık damga süresini doldurmuş su sayaçları tespit edilerek ön ödemeli su sayaçları ile değiştirilmesine başlanılacaktır.” 

YENİ SİSTEM TASARRUF İÇİN ÇOK İDEAL

“Bu uygulamaya başlama nedenimiz,  dünyada ve ülkemizde son yıllarda gündemin önemli bir parçasını oluşturan gelecekteki içme suyu sıkıntısında, hemşerilerimizin dikkatini suyun kıymetine, su tasarrufuna çekmek, bedelini ödeyebiliyor olsak bile hoyratça kullanma hakkımızın olmadığı düşüncesidir. Ön Ödemeli Su Sayacı uygulamasına geçiş sebeplerinden biri su tasarrufu sağlamaktır.

Diğer taraftan bu uygulama ile sıkça karşılaşılan kiracı – ev sahibi borç ilişkisinde de olumsuzlukların önüne geçilecektir.

Hemşerilerimizden de bu konuya destek vermelerini,  ön ödemeli su sayaçlarının taksitli olarak satın alınabileceğini,  eski su sayaçlarını değiştirmelerini öneriyoruz. “

ESKİ SAYAÇLARIN DEĞİŞİMİNDE HERHANGİBİR ÜCRET ALINMAYACAK

 “10 yıllık damga süresini dolduran sayaçların değişimine ön ödemeli sayaç kullanımında ilk periyodu tamamladıktan sonra başlamayı planlıyoruz. Eski sayaçların değişiminde herhangi bir ücret talep edilmiyor.” 

SİSTEM NASIL İŞLİYOR?

“Her bir Ön Ödemeli Su Sayacı için aboneye tanımlı kartlar var. Bu kartlara abone sahibi istediği kadar kontör yükleyip, kartını sayacına okutarak kullanıma başlıyor.”  Ebuzer Yapar

KAYNAK: GÜMÜŞHANE OLAY GAZETESİ – 02.03.2023

image_print

HABERLER