Gümüşhane’de  TOKİ  Konut Kuraları Çekildi - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

25 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Gümüşhane’de  TOKİ  Konut Kuraları Çekildi

Giriş Tarihi: 18 Aralık 2022 - 15:33

Son Güncelleme: 18 Aralık 2022 - 15:34

Gümüşhane’de yapılacak olan 5 ayrı projedeki 398 konut için Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından kura töreni yapıldı.

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesinde Gümüşhane kuraları  18 Aralık 2022 Pazar günü Gümüşhane Kültür Merkezi Salonunda gerçekleştirilen törenle çekildi.

Gümüşhane il merkezinde 130, Kürtün ilçesinde 44, Köse ilçesinde 54, Kürtün ilçesine bağlı Özkürtün Beldesinde 88 ve Merkeze bağlı Arzularkabaköy Beldesinde 82 konut için kura çekildi.

Gümüşhane 1.Noteri huzurunda gerçekleştirilen törende “İlk evim, ilk işyerim” projesi kapsamında 5 projedeki 398 konut için başvuran 5 bin 291 kişinin hak sahipliği kura çekimi yapıldı.

Programda konuşan Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek, “Ülkemizde sosyal konut çalışmalarını zirveye taşıyacak, tarih yazacak “İlk evim, ilk işyerim” projesi kapsamında ülkemizin her yerinde yapılan konutlarla ilimizin değişik bölgelerinde 398 adet konutun kura çekim töreninde sizlerleyiz, hayırlı olsun. 20 yıllık süreçte Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ülkemizin her yerine olduğu gibi Gümüşhane’mize de olağanüstü yatırımlar, hizmetler yapıldı. Devletimiz 20 yılda ilimize 20 milyar TL’nin üzerinde bir yatırım yaptı. Bunda emeği geçen herkese Gümüşhane’miz adına teşekkür ediyorum. TOKİ bugüne kadar ülke genelinde 1 milyon civarında, Gümüşhane’ye de binlerce konut yaptı. Bugün de 398 konutun kura çekimini yapacağız. Yuvalarınızın hayırlı olmasını ve çocuklarınızla, ailenizle bu yuvarlarda güzel günler geçirmenizi temenni ederim” dedi.

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Hacı Osman Akgül konuşmasında, “Sizlerin mutluluğuna, heyecanına ortak olmak için aranızdayız. Yeni ve sıcak yuvanızda en kısa zamanda mutlu bir yaşam sürdürmenizi temenni ediyorum” ddedi.

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Cihan Pektaş ise yaptığı konuşmada şunları söyledi: “AK Parti olarak kesintisiz 21 bütçe yaptık ve bu bütçenin bereketini Gümüşhane’de görüyoruz. Çevre yolumuzdan, yeni Zigana tünelimize, havalimanımızdan barajlarımıza, hastanemize kadar çok büyük eserleri Gümüşhanemize kazandırdık. AK Parti hükümetlerinin toplu konutta çok başarılı olduğu herkesin malumu. En son Cumhurbaşkanımız şehirlerimizde kimse evsiz kalmasın diye sosyal konut projesini başlattı. İnşallah bunun devamı da gelecek. İnşallah Kelkit ve Şiran’a da sosyal konutları getirmek için görüşmeleri yapıyoruz. Arzumuz Gümüşhane’de hiçbir vatandaşımız evsiz kalmasın, kiracı olmasın, herkes kendi evinde yaşasın”

Konuşmaların ardından Vali Taşbilek, eşi Sibel Taşbilek, AK Parti Gümüşhane Milletvekilleri Hacı Osman Akgül, Cihan Pektaş ve AK Parti İl Başkanı Av.Celalettin Köse tarafından ilk hak sahiplerinin kuraları çekildi.

Programda; Gümüşhane il merkezinde 130, Kürtün ilçesinde 44, Köse ilçesinde 54, Kürtün ilçesine bağlı Özkürtün Beldesinde 88 ve Merkeze bağlı Arzularkabaköy Beldesinde 82 konut için kura çekimi yapıldı.

image_print

HABERLER