GÜMÜŞHANE’DE TURİZM HAFTASI AÇILIŞ ETKİNLİĞİ - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

20 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

GÜMÜŞHANE’DE TURİZM HAFTASI AÇILIŞ ETKİNLİĞİ

Giriş Tarihi: 19 Nisan 2018 - 21:04

Son Güncelleme: 19 Nisan 2018 - 21:04

15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan ve bu yıl 42.’si düzenlenen Turizm Haftası, Gümüşhane’de gerçekleştirilen açılış programıyla başladı.

19 Nisan 2018 Perşembe günü Sema Doğan Parkında düzenlenen açılış programı Belediye Başkanlığı Mehteran takımının gösterisiyle başladı.

Programa Vali Okay Memiş, Belediye Başkanı Ercan Çimen, Vali Yardımcısı Ali Arıkan, Cumhuriyet Başsavcısı Bozan Çevik, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Halil İbrahim Zeybek, Garnizon Komutanı Albay Cezayir Danışan, İl Emniyet Müdürü Ömer Faruk Karataş, AK Parti İl Başkanı Av.Celalettin Köse, Torul Belediye Başkanı Nidai Köroğlu, İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüseyin Ateş ve kurum müdürleri, öğretmen, öğrenci ve vatandaşlar katıldı.

Gümüşhane Valiliği tarafından hazırlanan tanıtım filminin izlettirilmesinin ardından protokol konuşmalarına geçildi.

Gümüşhane İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüseyin Ateş,  Belediye Başkanı Ercan Çimen ve Vali Okay Memiş’in yaptığı protokol konuşmalarından sonra Turizm Haftası nedeniyle düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Bakanlık tarafından Zigana köyünde düzenlenen “ev pansiyonculuğu” kursuna katılarak sertifika almaya hak kazananların belgeleri Vali Okay Memiş tarafından verildi.

Torul Şehit Tamer Özdemir Anadolu Lisesi halk oyunları ekibinin sunduğu gösteriden sonra Kürtün ilçesine bağlı Kızılot köyünden 81 yaşındaki Hüseyin Genç kemençesiyle katılımcıları horona kaldırırken, Doğu Karadeniz Bölgesi’nde derleme ve çalgı kültürü üzerine araştırmalar yapan Giresun Güzel Sanatlar Lisesi Müzik Öğretmeni Emrah Kaya da kaybolmaya yüz tutmuş çalgıları da gün yüzüne çıkartmak için yaptığı çalışmalar kapsamında Gümüşhane’nin Kelkit ilçesine bağlı Öbektaş Beldesinde yaşayan Yakup Demir’den öğrendiği ve ses rengi olarak mey, zurna ve sipsi seslerine benzeyen çalgı olan “Gevreyik Düdüğünü” icra etti.

Etkinlik fotoğraf sergisinin gezilmesi ve ikramla sona erdi.

 

image_print

HABERLER