Gümüşhane’de Turizmde Hareketlilik Başladı - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

14 Mayıs 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Gümüşhane’de Turizmde Hareketlilik Başladı

Giriş Tarihi: 01 Kasım 2023 - 16:03

Son Güncelleme: 01 Kasım 2023 - 16:03

Doğu Karadeniz bölgesinde farklı turizm destinasyonları arayan yabancı turizm operatörleri son günlerde Gümüşhane’yi sık sık ziyaret etmeye başladı.

Geçtiğimiz günlerde Estonya heyetinin ardından bu kez Malezya turizm seyahat acentelerinden oluşan 26 kişilik heyet Gümüşhane’de çeşitli ziyaret ve incelemelerde bulundu.

Türkiye Turizm Geliştirme Ajansı (TGA) ve Türk Hava Yolları (THY) işbirliğiyle Malezya’da faaliyet gösteren seyahat Acentesi temsilcisi 26 kişiden oluşan heyet Doğu Karadeniz Bölgesine gezi düzenledi.

Gezi kapsamında bölgedeki illeri gezen heyet Gümüşhane’ye de gelerek Torul Kalesi Cam Seyir Terası, dünyaca ünlü damlataşı mağarası Karaca Mağarası ve kentin eski yerleşim yeri olan tarihi Süleymaniye Mahallesini ziyaret etti.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüseyin Ateş’in rehberliğinde gerçekleşen Gümüşhane ziyaretinde Malezya heyetine bilgiler verilirken dönüş yolunda heyet Gümüşhane’nin doğal enerji kaynağı pestil ve köme alışverişi yaptı, gümüş dükkânlarını gezdi, çarşı turu attı.

Dünya’nın enleri arasında yer alan Yeni Zigana tünelinin hizmete girmesi sonrası başlayan Turizm hareketliliğinde ülkemizde ve dünyada tanınan tur firmalarının son 6 aydır Gümüşhane’ye  olan ilgileri adeta Gümüşhane turizminde milat olma özelliği taşıyor.

image_print

HABERLER