Gümüşhane’de Üniversite – Şehir Birlikteliğine Güzel Bir Örnek - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

19 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Gümüşhane’de Üniversite – Şehir Birlikteliğine Güzel Bir Örnek

Giriş Tarihi: 23 Haziran 2021 - 22:52

Son Güncelleme: 23 Haziran 2021 - 22:52

Gümüşhane ili gıda sektörü temsilcileri ile Gümüşhane Üniversitesi akademisyenlerinin bir araya gelerek fikir alışverişinde bulundukları toplantı, Gümüşhane Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Prof. Dr. Ahmet Durmuş Konferans salonunda gerçekleştirildi.

Toplantıyı Gümüşhane Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü ile İl Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü ortaklaşa organize etti.

Moderatörlüğünü Gümüşhane Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi Müdürü Doç. Dr. Enver Akaryalı’nın yaptığı toplantıya  Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdurrahman Dokuz, Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bilge Bahar, İl Sanayi ve Teknoloji Müdürü Tarkan Tarık Kocagöz, Gümüşhane Ticaret Odası Başkanı İsmail Akçay, Gümüşhane Pestil ve Köme Üreticileri Birliği Başkanı Abdulbaki Kara, Kelkit Ticaret Odası Başkanı Mustafa Servet Daltaban, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi öğretim üyeleri ile gıda sektöründen çok sayıda temsilci katıldı.

Gıda sektörüne yönelik sorunların paylaşıldığı toplantı, akademisyen ve sektör paydaşlarının görüşlerinin alınmasıyla birlikte sona erdi.

Düzenlenen toplantının Gümüşhane ilindeki gıda sektörüne yönelik yaşanan sorunları en aza indireceğini dile getiren Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek ise şunları söyledi: “Üniversitemiz ile Gümüşhane gıda sektörünün önemli paydaşları arasında yapılan buluşmada çok önemli konular ele alınmıştır. Gümüşhane Türkiye’nin toplam nüfus miktarı az olan illerinden biri olmasına rağmen, gıda sektöründe önemli bir seviyeye geldi. Burada faaliyet gösteren firmalarımızın dünya markaları ile yarışır olmaları için sektöre yönelik sorunlara akademik bakış açısıyla çözümler getirmeleri gerekiyor. Bu noktada Gümüşhane Üniversitesi olarak, Teknoloji Transfer Ofisi Uygulama ve Araştırma Merkezimiz ile İl Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü işbirliğinde konuya ilişkin çözümler arayışı içerisindeyiz. Toplantının her iki taraf için güzel sonuçlar doğuracağına inanıyor, iş birliğinde bulunan tüm sektör paydaşları ve kurumlarımıza desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum.”

KAYNAK: GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTSİ – 23.06.2021

image_print

HABERLER