Gümüşhane’de Vali Olmak - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

27 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Gümüşhane’de Vali Olmak

Giriş Tarihi: 21 Ağustos 2023 - 10:01

Son Güncelleme: 21 Ağustos 2023 - 10:01

Hasan Pir

Gümüşhane’de vali devlettir… Devletin diğer adıdır… Bu önemli bakış açısı dün böyle idi, bugün de böyledir, yarın da böyle olacaktır.

Tüm Türkiye’de vatandaşlarımızın valilik makamına ve sayın valilerimize karşı özel bir ihtimam ve saygısı vardır.  Gümüşhane bu saygı ve ihtimamın en üst seviyede var olduğu illerin başında gelir.

Gümüşhane’de sayın valilerle konuşmak, onların makamlarında ağırlanmak, bir çay içmek ve sayın valilere bir çay içirmek vatandaşımız için onur vesilesidir.

Sayın valilere güven Gümüşhane’de o kadar önemlidir ki, belki işini bir memur, bir şef ve nihayet bir vali yardımcısı çok rahatlıkla görecek olmasına rağmen vatandaşımız bizzat valinin kendisi ile görüşmek ister. Vali ile görüşmek vatandaşımız için çok önemli güvendir ve önemli bir ayrıcalıktır.

Valiliğin böyle görüldüğü Gümüşhane’de sayın valilerin işi elbette çok kolay değildir. Sayın valilerimizden biri anlatmıştı. Görevli gittiği Ankara’da toplantısı bittikten sonra Kızılay’ın ara sokaklarında simitçiden buram buram kokan bir simit alıp yemek ister. Parasını verip simidi alır. Şöyle bir kenara oturup yiyeyim der ama, daha simidi ağzına götürmeden elini geri çeker. Şimdi beni bir vatandaşımız görür ve tanırsa “Koskoca Gümüşhane Valisi’ni Kızılay’da sokakta simit yerken gördüm” diyerek reklamımızı yapar deyip simit yemekten vaz geçer.

***

Gümüşhane’de vali olmak hem çok kolay, hem de çok zordur…. Kolaydır, çünkü adalet duygusu ile kamu idareciliği yapıldığında her şey çok kolay olur. Bizim insanımız yöneticiyi ilk önce adalet duygusu ile test eder. Bu duyguyu sarsmayan bir vali her zaman başarılı olur, sevilir.

Gümüşhane’de vali olmak zordur… Çünkü kamu hizmeti kul hakkının en yoğun olduğu alandır. Kamu hizmetini vali adına yapan ve yürüten kamu görevlileri görevlerinde hassas olmazlarsa bir valinin vebalden kurtulması da mümkün değildir.  Onun için valilerin işi zordur…

Sabahın erken saatinde köyünden kalkıp muayene olmak için hastanenin yolunu tutan bir yaşlı vatandaşın “randevular doldu sen bugün bakılamazsın” sözlerini duyunca yaşadığı o travmanın her hüzün ve acı anı da sayın valilerin sorumluluk ve vebal alanlarıdır. Onun için sayın valilerin işi zordur. Bu sadece bir örnektir…

Hazreti Ömer Efendimize atfedilen şu söz aslında sayın valiler için söylenmiştir: “Dicle’nin kenarında bir kurt kapsa bir koyunu yarın adl-i İlahi Ömer’den sorar onu”

***

Bu vesile ile geçen hafta Gümüşhane’den ayrılan Sayın Kamuran Taşbilek Valimize de, Gümüşhane Valiliği görevine yeni başlayan Sayın Alper Tanrısever Valimize de yeni görevlerinde başarılar diliyorum.

Güzel günler dileğiyle.

image_print

HABERLER