Gümüşhane’de Vatandaşlar Filistin İçin Meydanlara Çıktılar - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

15 Mayıs 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Gümüşhane’de Vatandaşlar Filistin İçin Meydanlara Çıktılar

Giriş Tarihi: 18 Ekim 2023 - 20:32

Son Güncelleme: 18 Ekim 2023 - 20:33

Gazze’deki El-Ehli Baptist Hastanesi’ne zalim ve katil devlet İsrail’in düzenlediği ve 500 kişinin toplu katliamla şehit edildiği saldırının ardından Gümüşhane’de vatandaşlar meydanlara çıkarak Filistin için dua edip Zalim ve katil İsrail’i kınadılar.

Gümüşhane Belediyesi önünde toplanan vatandaşlar ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri tarafından saldırılarda hayatını kaybeden vatandaşlar için dualar edildi ve Kuran-ı Kerim okundu.

Grup daha sonra Türk ve Filistin Bayraklarıyla Atatürk Caddesi üzerinde sloganlar eşliğinde yürüdü. Yürüyüşün ardından grup dağıldı.

GÜMÜŞHANE’DE GIYABİ CENAZE NAMAZI KILINDI

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın çağrısıyla Tüm Türkiye’de olduğu gibi Gümüşhane’de de İsrail saldırıları sonucu hayatını kaybeden Filistinli Müslümanlar için gıyabi cenaze namazı kılındı.

İsrail’in Filistin’de ve özelikle dün akşam bir hastaneye yaptığı saldırı sonucu vefat edenler için Gümüşhane’deki tüm camilerde öğle namazı öncesinde sala okundu.

Namazın ardından kent merkezindeki Kemaliye Camii’nde saldırılarda hayatını kaybeden Filistinli Müslümanlar için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Müftü Yardımcısı Mehmet Nuri Durmuş’un kıldırdığı cenaze namazı öncesinde hayatını kaybedenler için dua edildi.

Cenaze namazına AK Parti İl Başkanı Mehmet Emin Erdoğdu, İYİ Parti İl Başkanı Ali Ateş, STK temsilcileri, kurum müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

image_print

HABERLER