Gümüşhane’de Vatandaşların İl Sağlık Müdürü Yemenici’den İstekleri Var - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

9 Mayıs 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Gümüşhane’de Vatandaşların İl Sağlık Müdürü Yemenici’den İstekleri Var

Giriş Tarihi: 07 Mart 2024 - 13:18

Son Güncelleme: 07 Mart 2024 - 13:18

Gümüşhane ilinin en üst kademe hastanesi olan Gümüşhane Devlet Hastanesi’ne ulaşım sıkıntısı yaşayan vatandaşlarımızın İl Sağlık Müdürümüz  Dr. Necip Yemenici’den bazı talepleri var.

Taleplerini haber sitemiz vasıtasıyla Sayın Yemenci’ye ulaştırmak isteyen vatandaşlarımızın istek ve arzularını biz de Sayın Müdürümüze aktarmak istedik.

  1. Gümüşhane Devlet Hastanesi’ne yolcu taşıyan Halk otobüsleri ve Belediye Otobüsleri yolun darlığı nedeniyle hastane kapısının önünden geçen yolu kullanmayıp, hastane kampüsünün dışından geçen yolu kullanmaktadırlar. Bu yol üzerinde ise iki durak bulunmaktadır. Duraklardan birisi hemen hastane giriş kapısının karşısına denk gelen ve 30 basamaklı merdivenle çıkış yapılan durak. İkincisi de halk otobüslerinin ve belediye otobüslerinin son durağı olan hastanenin uç kısmındaki durak.
  2. Toplu taşıma araçları ile poliklinik muayenesine gelen hastalar için her iki yolcu indirme durağı da büyük sorun oluşturmaktadır. Şöyle ki; Hastane giriş kapısına en yakın durakta inen hastalar buradan 30 basamaklı merdivenle hastane önüne çıkmak ve inmek zorundalar. %60 eğimli 30 basamaklı bir merdivenden bırakın hasta ve engelli bireyleri sağlıklı kişilerin bile çıkması ve inmesi kolay değildir. Haberimizde kullandığımız bu 30 basamaklı merdivenin görüntüsü bile insanı korkutmaktadır.
  3. Eğer gelen hastalar-yolcular son durakta inerseler o zaman da Hastane giriş kapısına yaklaşık 200 metre uzaklıktan hastaneye yürüme gelmeleri de yine aynı şeklide sıkıntı oluşturmaktadır.

Alternatif çözümler:

Bu durum karşısında vatandaşlarımızın Sayın Yemeniciden istekleri şunlardır:

  1. Şu anda toplu taşıma araçlarının girmesi yasak olan ve hastane kapısının önünden geçen yola, toplu taşıma araçlarının girişi serbest bırakılabilir ve hastane giriş kapısından sonraki özel araçların sıralı park ettiği alana toplu taşıma araçları için yolcu indirme cepleri yapılabilir. Bu şekilde, toplu taşıma araçları ile hastaneye gelen hastaların-vatandaşların hastane giriş kapısına en yakın noktada indirilmeleri sağlanarak bu büyük sorun çözülmüş olacaktır.
  2. İkinci alternatif; 30 basamaklı merdiven durağında yolcu indirmeler yasaklanmalıdır. (kalp hastalarının, solunum rahatsızlığı olan hastaların, engellilerin, 65 yaş üstü vatandaşların, ortabetik hastalığı olan vatandaşların v.b. %60 eğimli 30 basamaklı bu merdivenleri kullanmaları zaten hem sakıncalı, hem de tehlikelidir).
  3. Üçüncü alternatif; yolcular son durakta indirilmeleridir ama, son duraktan hastane kapısı yönüne yapılacak bir genişletme veya yeni bir düzenleme ile toplu taşıma araçlarının 200 metre uzakta değil de hastane giriş kapısının 20-30 metre kadar yakınında yolcuların indirilmesi sağlanabilir.

İl Sağlık Müdürümüz Sayın Necip Yemenici’nin profesyonel bir ekiple vatandaşımızım  isteklerini değerlendirip kolaylaştırıcı çözümler üreteceğine olan inancımız tamdır. Yasalarımız da zaten, hasta ve engelli bireyler için hastanelerimize ulaşılabilirlik tedbirlerinin alınmasını zorunlu kılmaktadır.

image_print

HABERLER