Gümüşhane’de Yapılan Kariyer Zirvesi Sona Erdi - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

18 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Gümüşhane’de Yapılan Kariyer Zirvesi Sona Erdi

Giriş Tarihi: 08 Haziran 2022 - 15:08

Son Güncelleme: 08 Haziran 2022 - 15:08

Gümüşhane Üniversitesi Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi (GÜKAR) tarafından organize edilen ve öğrencilerin rekor katılımıyla gerçekleşen “Kariyer Zirvesi” tamamlandı.

Üniversitenin Kongre ve Kültür Merkezi’nde iki gün boyunca öğrencilerin gelecek planlarına rehber olacak kamu kurum ve kuruluşların yanı sıra özel sektör temsilcilerinin bir araya geldiği zirvede önemli anlar yaşandı.

Zirvenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Ali Özcan gerçekleştirdikleri Kariyer Zirvesi hakkında şunları söyledi: “2020 yılında kurulan Kariyer Merkezimiz, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi ile eş güdümlü olarak öğrencilerin kariyer eğitimleri, staj ve iş imkânları konusunda çalışmalar yapmaktadır. Bu kapsamda ‘Yetenek Kapısı’ uygulaması, ‘Staj Seferberliği’ uygulaması ve ‘Kariyer Planlama’ dersi başta olmak üzere eş güdümlü olarak yürüttüğümüz çalışmalar bulunmaktadır. Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi ile birlikte gerçekleştirdiğimiz bu etkinliklerde öğrencilere eşit staj imkânları sunabilecek staj seferberliği kapsamında 6 bin öğrencinin staj imkânını gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Ayrıca 8 bin öğrencimizin kariyer planlama uygulaması noktasında Yetenek Kapısına kaydını gerçekleştirdik. 2 yıl boyunca da öğrencilerimize Kariyer Planlama derslerini veriyoruz. Bununla birlikte yaklaşık 2500 öğrencimiz ile birlikte Doğu Karadeniz Kariyer Fuarı’na katıldık. Bu 2 yıllık süre içerisinde Üniversitemiz içerisinde kariyer söyleşileri ve İŞKUR ile ortaklaşa gerçekleştirdiğimiz sektöre yönelik kariyer eğitimleri de düzenledik. Ulaştığımız öğrencilerimizin kariyerleri noktasında farkındalık oluşturmak, yön belirlemek ve o noktada öğrencilerimizin geleceğe olan bakış açısını çeşitlendirmek amacıyla kariyer zirvesini gerçekleştirdik.”

Kariyer Zirvesi’nde Gümüşhane Meslek Yüksekokulu Mimari Restorasyon Programı öğrencileri tarafından açılan ve Gümüşhane’nin tarihi, kültürel yerlerinin geleneksel yapılarda cephe çözümlemesi desen teknikleri, geleneksel konut terminolojisi ve antik yerleşim yerlerinin yer aldığı sergi katılımcıların ilgi ve beğenisine sunuldu.

Zirvenin açılışında konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Günay Çakır ise “Gümüşhane Üniversitesi olarak düzenlediğimiz Kariyer Zirvesi etkinliğinde hem ulusal hem uluslararası hem mesleğinde zirve yapmış meslek sahibi başarılı kişileri öğrencilerimizle bir araya getirdik. Öğrencilerimizin bu etkinlikten alacakları deneyim ve tecrübeler buradan mezun olduktan sonra yaşayacakları ve tecrübe edecekleri bilgileri içermektedir. Sevgili öğrencilerimiz günün sonunda alacağınız sertifikalar belki de hayatınızda, ofisinizde, köşe başınızda bulunacak ve bu günleri güzellikle yâd edeceksiniz” ifadeleriyle düşüncelerini paylaştı.

Yapılan açılış konuşmalarının ardından ilk oturumda Cumhurbaşkanlığı Yerel Yönetim Politikaları Kurul Üyesi Tuna Koç, Türkiye Cumhuriyeti Fas Büyükelçisi Ömer Faruk Doğan sunumlarını yaptı.

Üniversitede eğitim gören yabancı uyruklu öğrencilerin de yoğun ilgi gösterdiği zirvede Gümüşhane Üniversitesi Yabancı Öğrenci Birliği (GÜYÖB) tarafından açılan stantlarda yabancı uyruklu öğrencilere kendi ülkelerini tanıtma ve etkileşim kurma fırsatı verildi. Öğrencilere katıldıkları her oturum sonunda sertifikaları verilmek üzere kayıtları alındı.

Büyük coşkuyla takip edilen Kariyer Zirvesi’nin 3’üncü oturumunda Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay “Gümüşhane Üniversitesi’nin Kuruluşu” başlıklı sunumunda Üniversitemizin kuruluş süreci ve o dönemde yaşanılanları anlatırken, Microsoft Suudi Arabistan Eski Proje Koordinatörü Abdurrahman Bulut “Dijital Dönüşüm ve Hanif Teknoloji Gerekliliği” sunumunu ve Gümüştaş İnsan Kaynakları Müdürü Cem Murat Türkkan ise “Madencilik Sektöründe Kariyer Fırsatları” başlıklı sunumları gerçekleştirdiler. İlk gün gerçekleştirilen 4’üncü ve son oturumda MÜSİAD Gümüşhane İl Başkanı Abdulbaki Kara ve GÜMAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Eyüphan Özyurt da “Gıdada Markalaşma ve Sektörel Deneyimler” başlığı altında birer konuşma gerçekleştirdi.

Kariyer Zirvesi’nin ikinci gününde ise 5 oturum gerçekleşti. Gerçekleştirilen 1’inci oturumda GÜSİAD Genel Başkanı ve İstanbul Enerji A.Ş Genel Müdürü Yüksel Yalçın “Kariyer Planı & Bireysel Markalaşma” başlıklı sunumunu ve KRK Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Kakullukçu ise “Şirketin Holdingleşme Başarısı” başlıklı sunumunu yaptı. Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kemalettin Aydın zirvenin 2’nci oturumunda “Bir Başarı Hikâyesi: Zigana Dağı’ndan Başkent’e” başlıklı ve kendi hayatından kesitlerin yer aldığı bir söyleşi gerçekleştirdi. 3’üncü oturumda Büyükbayraktarlar Gıda San. Tic. Ltd. Şti. Yönetim Kurulu Üyesi Nurcan Özdemir “İş Hayatında Kadının Rolü” başlıklı söyleşisinde iş hayatındaki zorlukları ve başarısını ele aldı. Basın ve Habercilik- Doğa Turizmi başlıklı 4’üncü oturumda ise Gümüşhaneli Gazeteci/Yazar Turan Tuğlu gazetecilik serüveni ve karşılaşılan zorluklar hakkında bir söyleşi gerçekleştirdi. Zigana Doğa Okulları Başkanı Savaş Aydın ise Zigana Doğa Okulları ve Turizme katkıları hakkındaki düşüncelerini aktardı.

Kariyer Zirvesi’nin son oturumunda da Ramada Gümüşhane Otel Sahibi İş Adamı Zekai Araz ve AKSA Çoruh Elektrik Perakende Satış A.Ş Gümüşhane İl Müdürü Kıymet Koyun öğrencilerle birer söyleşi gerçekleştirdi.

Katılımcılara plaket ve hediye takdiminde bulunan Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek zirvenin kapanış töreninde şu konuşmayı gerçekleştirdi: “Çok verimli geçen bir Kariyer Zirvesi’ni tamamladık. Özellikle öğrencilerimiz tarafından yoğun ilgiyle karşılanması bizler için sevindirici oldu. Sektördeki deneyimlerden elde ettiğimiz şu: Özellikle özel sektörde başarılı olanlar her bir düşmede kalkmasını bilen insanlardan oluşuyor. Pes etmeden mücadeleye devam edenlerden olduklarını gördük. Avrupa’da istihdamda eleman alınırken diplomalarının ortalamalarına çok bakmazlar. Onun yerine bir şeyler başarmış, batmış tekrar başlamış elemanlar tercih ediliyor. Çünkü sektörde başarısız olsalar da yeniden mücadele etmeyi öğrenmişlerdir. Kariyer Zirvesi etkinliğimizde çok kıymetli tecrübeler paylaşıldı. İlk günden itibaren yüzlerce öğrencimiz için istihdam alanı oluşturuldu. Özellikle de Ramada Gümüşhane Otelimizde çok sayıda öğrencimiz çalışıyor. Hem kendilerini geliştirdiler hem ihtiyaçlarını ailelerine yük olmadan tamamladılar. Halen çalışan öğrencilerimiz bulunuyor. Bu nedenle de Otelimiz yetkililerine çok teşekkür ediyorum. Bu tür etkinlikler öğrencilerimizin gelişiminde ülkemizin önemli firmalarında görev yapan, alanlarında etkin kişilerle buluşmasına, istihdam olanaklarından faydalanmasına aracılık etmesi açısından çok önemlidir. Gümüşhane Üniversitesi olarak bu tür etkinlikleri gelecek yıllarda da devam ettireceğiz. Bugünkü programımızda Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürümüz Doç. Dr. Ali Özcan olmak üzere emeği geçen tüm hocalarımız, sevgili öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Tecrübeleriyle programımıza katkı sağlayan değerli katılımcılara da çok teşekkür ediyorum.”

Etkinlik, Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen konserle sona erdi.

KAYNAK: Gümüşhane Üniversitesi – 08.06.2022

image_print

HABERLER