Gümüşhane'de Yeni Hastane Kavşağında Neler Oluyor? - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

19 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Gümüşhane’de Yeni Hastane Kavşağında Neler Oluyor?

Giriş Tarihi: 05 Eylül 2022 - 16:45

Son Güncelleme: 05 Eylül 2022 - 16:45

Hasan Pir

Üniversite’nin, Adliye’nin, Emniyet Müdürlüğü’nün, Karayollarının, Kamu ve Özel Öğrenci Yurtlarının, DSİ’nin, Fen Lisesi’nin,  TOKİ 1 ve TOKİ 2 konutlarının ve Yeni Devlet Hastanesi’nin bulunduğu Bağlarbaşı Mahallesi Gümüşhane’nin modern yüzü olma yolunda ilerliyor.

Bağlarbaşı Mahallesi’nde özellikle Devlet Hastanesi’nin hizmete açılması sonrası çok yoğun bir trafik akışı yaşanması üzerine Yeni Hastane Kavşağı’nda Valimiz Sayın Taşbilek’in  emir ve direktifi ile güzel bir ışıklı kavşak sistemi kuruldu.

Bu ışıklı sistem hem kaza riskini engelledi, hem de bölgede yaşanan trafik karışıklığını önlemiş oldu.

Ancak, ışıklı kavşakta son zamanlarda yaşanan olaylar yeni kazalara davetiye çıkarıyor.

Erzurum istikametinden şehir istikametine giden araçlar yeni hastane kavşağına geldiklerinde kırmızı ışık yanınca haliyle bekliyor ve ışığın açılması üzerine de yollarına devam ediyorlar. Ama, maalesef bazı sürücülerimiz kuralları zorlayarak TOKİ 1 istikametinden gelen yolu kullanarak kırmızı ışığı baypas etmeyi büyük maharet sayıyorlar. Bunun için de   karayolunun sağ tarafındaki A101 marketin önüne çıkan yan yoldan girip TOKİ 1 istikametinden gelen yola geçerek  buradan yollarına devam ediyorlar. Tabi tek düşünceleri yeşil ışığın yandığı TOKİ 1 yolunu kırmızıya dönüşmeden geçmek istedikleri için çok hızlı bir şekilde TOKİ 1 yoluna giriyorlar. Kontrolsüz ve hızlı giriş ise TOKİ 1 istikametinden gelen araçlarla çarpışma ihtimalini artırıyor. Yeni bir kazaya davetiye çıkarıyorlar.

Konuyu Sayın Valimize ve Sayın Emniyet Müdürümüze intikal ettirdik. Bir kaza olmadan bu kaçak baypas yol girişinin kapatılması gerektiğini ifade ettik. Hem Valimiz Sayın Taşbilek, hem de Emniyet Müdürümüz Sayın Taşçi konu ile ilgileneceklerini ifade ettiler. Konuya gösterdikleri hassasiyetten dolayı kendilerine teşekkür ediyorum.

Konuyu paylaştığımız pek çok Gümüşhaneli ise, adı geçen kavşakta karayolundan A101 marketin önüne çıkan girişin kapatılması ile bu tehlikenin önleneceğini ve bölgedeki Belediye Blokları konutlarının yol ihtiyacının ise TOKİ 1 yolu üzerinden A101 market önünden sağlanabileceğini ifade ettiler.

Güzel günler dileğiyle.

image_print

HABERLER