GÜMÜŞHANE’DE YENİ İKİ OKULUN AÇILIŞI YAPILDI - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

16 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

GÜMÜŞHANE’DE YENİ İKİ OKULUN AÇILIŞI YAPILDI

Giriş Tarihi: 05 Ekim 2016 - 18:00

Son Güncelleme: 05 Ekim 2016 - 18:00

Gümüşhane il merkezi Yeni Mahalle’de inşa edilen Şehit Murat Yıldız İlkokulu ve Hayırsever Emekli Öğretmen Yıldız Eskicioğlu’nun katkılarıyla yaptırılan Yıldız Eskicioğlu Anaokulu, 5 Ekim 2016 Çarşamba günü düzenlenen törenle açıldı.

Yıldız Eskicioğlu Anaokulu’nda düzenlenen ilk törene, Gümüşhane Valisi Okay Memiş, Belediye Başkanı Ercan Çimen, 25. Dönem Gümüşhane Milletvekili Mustafa Canlı, İl Genel Meclisi Başkanı Şerif Bayraktar, CHP İl Başkanı Bedri Ağaç, Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan, Hayırsever Emekli Öğretmen Yıldız Eskicioğlu ve kızları, Şehit Murat Yıldız’ın annesi Kezban ve babası Aydın Yıldız, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan törende yaptığı konuşmada Vali Okay Memiş şunları söyledi: “Bu iş bizim görevimiz. İhtiyaç olan yerlerde okullar yapmak, ihtiyaç olan yerlerde eğitim tesislerini açmak ve bu sevgili öğrencilerimizi modern, çağdaş, demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’ne yakışır şekilde eğitmek bizlerin görevi. Devlet bu görevi için, toplamış olduğu vergilerden bütçe ayırır ve bunu icra eder. Ama çok kıymetli Yıldız Eskicioğlu ablamızın gibi, kendi görevi olmadığı halde gönlünden ve kesesinden çok ciddi anlamda bir bağışta bulunarak bu tesisi yapması ayrı bir gurur meselesi, ayrı bir mutluluk. Onun için ben kendilerine çok teşekkür ediyorum.Bu vesileyle 15 Temmuz şehitlerimize de Allah’tan rahmet diliyorum. Çok değerli Şehidimiz Murat Yıldız kardeşimizin de mekânı cennet olsun. Şehit ailelerimizi teselli etmek benim ifadede en çok zorlandığım şey. Ne desek, ne yapsak yetersiz olur.”

Konuşmasının ardından Vali Okay Memiş tarafından Yıldız Eskicioğlu ve Şehit Murat Yıldız’ın annesi Kezban Yıldız’a plaket takdim etti.

image_print

HABERLER