GÜMÜŞHANE’DE YENİ OTOGAR VE YENİ STADYUM NEREYE YAPILMALI? - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

28 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

GÜMÜŞHANE’DE YENİ OTOGAR VE YENİ STADYUM NEREYE YAPILMALI?

Giriş Tarihi: 06 Mart 2017 - 8:10

Son Güncelleme: 05 Mart 2017 - 20:11

Hasan Pir’in Köşe Yazısı

 “Gümüşhanespor Taraftarlar Birliği” adlı grup geçen hafta gazetelere ve haber sitelerine gönderdiği bir açıklama ile Gümüşhane’ye en az 10 bin kişi kapasiteli modern yeni bir stadyum yapılmasını talep etti.

Bu taraftar grubuna ben teşekkür ediyorum. Aslında bu teklifleri ile şehir alt yapısında yeni düşüncelerin gelişmesine de vesile oldular.

“Gümüşhanespor Taraftarlar Birliği”nin talep ettiği  en az 10 bin kişilik yeni stadyum Gümüşhane için bir ihtiyaç. Bu konu gündemdeki yerini korumalı…

Aslında “yeni stadyum” ve “yeni otogar” birlikte düşünüldüğünde ortaya çok güzel alternatif imkânlar çıkıyor.

İŞTE O ALTARNATİF İMKÂNLAR

Tekke köyündeki Gümüşhanespor tesislerinin olduğu bölgenin karşısına Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün bir projesi olarak “Spor Köyü” yapılacak. Hatta bu projeye ait bazı binaların yakın zamanda ihaleye çıkacağı haberlerini aldık.

“Spor Köyü” ile “Gümüşhanespor Tesisleri” hemen hemen aynı bölgede. Bu bölgeye TOKİ tarafından bir modern stadyumun yapılması mümkün. O zaman, üç ayrı spor tesisinin bulunduğu bu bölge bir önemli spor kompleksi haline gelir ki, sadece Gümüşhane’ye değil, bölgeye de hizmet verecek bir önemli “spor kampüsü” oluşmuş olur.

Yeni stadyum;  Tekke’deki Gümüşhanespor tesisleri ile Spor Köyü’nün olduğu bölgeye yapılırsa, şu anki şehir stadyumunun olduğu yere de modern bir OTOGAR yapılabilir.

Gümüşhane şehir merkezine, çevre yoluna,  Süleymaniye Turizm Merkezi’ne yakınlığı, şehir içi yollar üzerinde bulunması, araçlar için giriş – çıkış rahatlığı, alan genişliği gibi pek çok avantajı olduğundan Gümüşhane kamuoyunun “otogar” yapılmak üzere ittifakla kabul edeceği tek yer bu alan olur diye düşünüyorum.

Yukarıda da ifade ettiğim gibi, yeni stadyumu gündeme getiren sporseverlerin teklifinden hareketle bu analizi yapmış oldum.

“Otogar” da “Stadyum” da,  Gümüşhane kamuoyunun ortak karar vermesi gereken konulardır.

Valimiz Sayın Okay Memiş ve Belediye Başkanımız Sayın Ercan Çimen; yaptıkları açıklamalarda sık sık  “istişare” gerçeğini vurgulamaktadırlar.  Ayrıca yine sık sık kamuoyunu ilgilendiren konulara Gümüşhanelilerin karar vermesi gerektiğini söylemektedirler.

Eğer bu tekliflerimiz yetkililer için “İstişarî” bir önem arz ediyorsa biz hem OTOGAR, hem de yeni STADYUM konularındaki görüşlerimizi bu şekilde açıklamış olduk…

Güzel günler dileğiyle.

 

image_print

HABERLER