GÜMÜŞHANE’DE YÜZ YIL İÇİN YAPILAN KURTULUŞ YÜRÜYÜŞÜ - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

25 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

GÜMÜŞHANE’DE YÜZ YIL İÇİN YAPILAN KURTULUŞ YÜRÜYÜŞÜ

Giriş Tarihi: 15 Şubat 2018 - 22:55

Son Güncelleme: 15 Şubat 2018 - 22:55

Gümüşhane’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 100.Yıl kutlamaları kapsamında 15 Şubat 2018 Perşembe günü akşamı başlayıp gecenin geç saatlerine kadar devam eden “Kurtuluş ve Şehitlere Saygı Yürüyüşü ve Kur’an-ı Kerim Tilaveti”ne vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

Yaklaşık dört bin kişinin katıldığı ‘Kurtuluş ve Şehitlere Saygı Yürüyüşü’ akşam namazını müteakip Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü önünden başlayıp Cumhuriyet Caddesini takip ederek 15 Temmuz Zafer Meydanına kadar devam etti.

Belediye Mehter takımı eşliğinde yapılan yürüyüş sonunda Vali Okay Memiş’e Türk Bayrağ, Belediye Başkanı Ercan Çimen’e şehrin anahtarı ve İl Jandarma Alay Komutanı Albay Cezayir Danışan’a ise kurtarılmış vatan toprağı hediye edildi.

Belediye Başkanı Ercan Çimen, 15 Temmuz Zafer Meydanı’nda  bir konuşma yaparak şunları söyledi: “Türk tarihi yüzlerce destansı hikayelerle doludur. Anadolu’nun her beldesinde, her şehrinde eşine rastlanamayacak hikayelere rastlanmaktadır. Bu eşsiz hikayelerden biri de şehrimiz Gümüşhane’de yazılmıştır. İşgal sonrası bayrağa, vatana ve İslam’a hizmet etmek için ‘Sefer bizim, Zafer Allah’ındır’ diyen ordumuz ve milletimizin kahramanca mücadelesi sonunda 15 Şubat 1918 tarihinde ilimizdeki işgal sona ermiştir. Biz 1071’de Anadolu’ya geldik ve bu toprakları yurt edindik. O günden bu yana bu topraklar üzerinde yaşayan bütün insanlarla biriz, beraberiz, kardeşiz. Biz, bir olduk, beraber olduk, kardeş olduk. Hep birlikte, tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet diyeceğiz. Milletimiz bir ve beraber olduğunu tarihte olduğu gibi 15 Temmuz gecesi de ‘ölürsem şehit, kalırsam gazi’ anlayışıyla vatanına sahip çıkarak gösterdi”

15 Temmuz Zafer meydanındaki programdan sonra Kemaliye Camiinde Kur’an okuma programı düzenlendi. Kur’an okuma programına dünyaca meşhur hafızlar Hafız Fazlı Çoban, Hafız Mansur Sağır, Hafız Ali Tel, Hafız Yunus Koçan, Hafız Nebi Yaşar katıldı. Ayrıca ilahi sanatçısı Esat Aydoğan da ilahiler söyledi. Kemaliye Camiindeki program dua ile sona erdi.

image_print

HABERLER