GÜMÜŞHANE’DEKİ “BALYEMEZ” VE “ÖZDENOĞLU” KONAKLARI SATILACAK - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

24 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

GÜMÜŞHANE’DEKİ “BALYEMEZ” VE “ÖZDENOĞLU” KONAKLARI SATILACAK

Giriş Tarihi: 07 Nisan 2017 - 22:29

Son Güncelleme: 07 Nisan 2017 - 22:41

Gümüşhane Valisi Okay Memiş, 7 Nisan 2017 Cuma günü İl Genel Meclisi’nin Nisan ayı toplantılarının son oturumuna katılarak, gündem maddeleri arasında yer alan mülkiyeti İl Özel İdaresi’ne ait olan Balyemez, Özdenoğlu ve Yeşildere Köyü konaklarının satışı konusundaki görüşlerini aktardı.

İl Genel Meclisi Başkanı Şerif Bayraktar’ın başkanlığında yapılan ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan’ın da katıldığı toplantıda İl Özel İdaresi’nin bugüne kadar Gümüşhane’ye güzel eserler kazandırdığını belirten Vali Okay Memiş; Türk idari sistemindeki en eski yerel yönetimlerden olan İl Özel İdaresi’nin Gümüşhane’nin yolunda, suyunda, her noktasında imzası ve çok büyük emeği olduğuna vurgu yaptı.

Gümüşhane ölçeğindeki illerde kamu hizmetlerini ifa etmenin güç olduğuna dikkat çeken Vali Okay Memiş: “Başta Sayın Cumhurbaşkanımız ve hükümetlerimize şükranlarımızı sunuyoruz. 14 yılda çoğunluğu karayollarına ait olmak üzere 6,5 milyar TL yatırım yapıldı. Bundaki maksat Gümüşhane’nin daha ulaşılabilir olması. Merkezi idarenin yaptığı bu yatırımlar inşallah meyvesini verecek. Gümüşhane’nin geleceği var. Yapılan bölünmüş yollar ve Zigana Tüneli’yle Gümüşhane-Trabzon arası 40 dakikaya inecek. Kürtün yolunun da aynı şekilde duble yol olarak programlanması söz konusu. Aynı şekilde Gümüşhane-Kelkit arasındaki Pekün Tüneli’nin ihalesi önümüzdeki günlerde gerçekleşecek. Burası da yapıldığında Kelkit-Trabzon arası da 1 saate inecek. Bütün coğrafyamızın ulaşması gereken yer deniz. Denize ulaşım çok önemli. Diğer illerde Trabzon’a ulaşma, denize ulaşma derdinde. Biz biraz daha avantajlıyız. Ve cazibe merkezleri programında da denize en yakın il konumundayız Gümüşhane olarak. Onun için bayağı talep aldık. Ancak coğrafyamızın bize sunduğu birtakım dezavantajlar da var, bunu da görmek lazım.” dedi.

İl Özel İdaresi’nin il merkezinde de güzel çalışmaları olduğunu ifade eden Vali Memiş: “Bir tanesi Gümüş Otel ve bu bina, diğerleri de Balyemez, Özdenoğlu ve Yeşildere Köyü konakları. Ben Hasan Basri Güzeloğlu Valimize ve o dönemde görev yapan arkadaşlara teşekkür ediyorum. İlimize çok güzel eserler kazandırmışlar.” diye konuştu.

Konakların satılması durumunda elde edilecek gelirle Süleymaniye Mahallesi’nin ayağa kaldıracaklarını ve oraya kanalize olacaklarını ifade eden Vali Okay Memiş: “Merkez ilçe için Süleymaniye çok önemli. Başka konaklar alır onarırız. Bu kentin turizmine katkıda bulunuruz. Biraz daha serbest piyasa mantığıyla bu şehri yönetmemiz gerek. Buraları kiraya vermek yerine satsak yeni konaklar, yeni turistik tesisler üretiriz. Her ilçede Özel İdare olarak, Belediyelerimizin imkanları iyi olmadığı için yalnız bırakmamaya çalışıyoruz. Bundan mutluluk duyuyoruz. Bu yıl köy yollarının asfaltına önem vereceğiz. Sürekli oturum olan köylerin yolunu tamamını asfaltlayacağız. Bizim için çok önemli bir öncelik. Bize yardımcı olun. Derdimiz para kazanmak değil, değer üretmek. Satın alan adam para kazanmak için çaba gösterecek. Balyemez Konağı’nın olduğu yer bu şehrin en değerli yerlerinden birisi. Satıp hayırsız evlat gibi miras yemeyeceğiz, yenilerini kazandıracağız.” şeklinde konuştu.

(Kaynak: Gümüşhane Valiliği İnternet Sitesi)

HABERE YORUM

Konakların satılma kararı çok aceleye getirilmeden tartışılmalıdır.

Görüşüm; özellikle merkezde bulunan Balyemez ve Özdenoğlu konaklarının satılmamasıdır. Yerinde kalıp Gümüşhane’ye hizmet etmesidir.

Ancak; yetkililer satılmasında son kararlarını da vermişlerse hayırlı olsun deriz.

Konaklar satılacaklarsa şu önemli hususa yetkililerin dikkat etmeleri gerekir diye düşünüyorum:

Gümüşhane İl Özel İdaresi’nin mülkiyetinde olup da daha önceki yıllarda  satılmış olan gayrimenkullerin paraları Özel İdare bütçesi içinde önceliksiz işlerde kullanılarak eriyip gitmiştir.

Gümüşhane için çok değerli olan Balyemez ve Özdenoğlu konaklarının paraları “özel bir fona” aktarılıp, “şartlı harcama şerhi” düşülürse Sayın Valimizin belirttiği amaçlar için kullanılabilir. Ama, şayet bütçe gelirlerine şartsız dahil edilirse bu paralar amacına ulaşmadan daha önceliksiz işlerde harcanabilir. O zaman “konaklar da elden gitmiş olur, paraları da amacına ulaşmamış olur.” endişesini taşımaktayım. Bu konu çok önemlidir.

Hasan PİR

 

 

image_print

HABERLER