GÜMÜŞHANE'DEKİ BU SATIŞ ACİLEN DURDURULMALIDIR!.. - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

19 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

GÜMÜŞHANE’DEKİ BU SATIŞ ACİLEN DURDURULMALIDIR!..

Giriş Tarihi: 17 Aralık 2020 - 0:10

Son Güncelleme: 16 Aralık 2020 - 22:26

GÜMÜŞHANE OLAY GAZETESİ HABERİ

Gümüşhane’nin en değerli arsalarından biri olan Torul ilçesine bağlı Harmancık köyünde Gümüşhane – Trabzon kara yolu üzerinde yer alan TOKİ’YE ait 13 bin 745 metrekarelik alan satışa çıkarıldı.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından, Kocaeli, Çanakkale, İzmir, Erzurum, Niğde, İstanbul, Şanlıurfa, Tekirdağ, Ankara, Gaziantep, Hatay, Gümüşhane, Afyon, Osmaniye, Konya, Antalya, Diyarbakır, Siirt, Nevşehir, Samsun, Mardin, Kırşehir, Balıkesir, Van, Elazığ, Karabük, Kahramanmaraş illerinde bulunan 141 muhtelif arsanın satışı yapılacak.

13 Bin 745 Metrekare Alan

TOKİ, ihale ile ilgili duyurusunu 08 Aralık 2020 tarihinde yayınladı. Satışa çıkacak arsalar arasında Gümüşhane’nin Torul İlçesi Harmancık mevkiinde bulunan 13 bin 745 metrekarelik alan da bulunuyor. 13 milyon 745 bin 920 lira muhammen bedel ile açık artırmaya çıkacak arsanın ihalesi 25 Aralık Cuma günü açık artırma usulü ile gerçekleştirilecek. TOKİ, ihaleye çıkacağı arsalarda KDV muafiyeti uygulayarak, yüzde 25 peşinat ve 60 ay vade imkanı sunuyor.

İpekyolu Ticaret ve Dinlenme Merkezi Buraya Yapılacaktı

TOKİ’nin Gümüşhane’nin en değerli arsalardan birini satışa çıkarması şaşkınlıkla karşılandı. Kamu için önemli bir konumda bulunan arsa ile ilgili olarak 2011 yılında “İpekyolu Ticaret ve Dinlenme Merkezi” projesi için çalışmalar başlatılmıştı ancak çeşitli nedenlerle bu önemli proje hayata geçirilememişti.

Kamu Yatırımı Olarak Değerlendirilmeli

Bu önemli arsanın ihalesini duyan vatandaşlar; Doğu Karadeniz Bölgesi’ni Orta Doğu, Kafkaslar ve İran’a bağlayan tarihi İpek Yolu üzerinde yer alan Yeni Zigana Tüneli’nin tamamlanmasıyla büyük bir öneme sahip olacak olan Harmancık’taki arsanın satışının durdurularak,  bu önemli alana turizme hizmet edecek  “Çok Amaçlı İpekyolu Ticaret ve Dinlenme Merkezi”  kompleksinin yapılmasını istediler.

İki Yıl Sonra Yeni Zigana Tüneli Açıldığında Bu Arsa Altın Kıymetinde Olacak

Dünyanın ikinci, Avrupa’nın ise en uzun çift tüplü karayolu tüneli olacak Zigana Tüneli’nin 2022 yılında açılması planlanıyor. Yeni Zigana Tünelleri açıldığında özellikle Maçka Sümela manastırına gelecek yıllık milyon turistler için sadece 30 dakika mesafede olacak olan Harmancık’taki bu arsa, Gümüşhane için en önemli turizm yatırımlarının yapılacağı ve turistlerin ağırlanacağı bir konumda bulunuyor.

Kamu Yatırımları İçin Çok Önemli Bir Yer

Diğer taraftan, fiziki şartları dar olan Gümüşhane’de kamu yatırımları için arsa bulma konusunda yaşanan zorluklar nedeniyle önemli bir konumda bulunan bu arsanın sivil vatandaşlara satışa çıkarılmasının kamu açısından büyük bir kayıp olacağını belirten vatandaşlar, “Bir an önce TOKİ’nin bu satışı durdurmalıdır” çağrısı yaptılar.

Devlet Erkanı ve Gümüşhane Siyasetçileri Bu Satışa Acilen Engel Olmalıdır

Gümüşhane için çok değerli olan bu arsanın satışının durdurularak devletin elinde kalması sağlanmalıdır. Bunun için de devlet erkanı başta olmak üzere Gümüşhane’nin siyasi yetkililerini bu ihalenin durdurulmasına davet ediyoruz.

KAYNAK: GÜMÜŞHANE OLAY GAZETESİ – 17.12.2020

image_print

HABERLER