Gümüşhane’deki İki Sakal-ı Şerif, Kadir Gecesi (Yarın Akşam) Ziyarete Açılacak - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

12 Mayıs 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Gümüşhane’deki İki Sakal-ı Şerif, Kadir Gecesi (Yarın Akşam) Ziyarete Açılacak

Giriş Tarihi: 04 Nisan 2024 - 20:57

Son Güncelleme: 04 Nisan 2024 - 21:02

Yüzyılı aşkın süredir Gümüşhane’de bulunan Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v.) in mübarek sakal-ı şerifleri her Ramazan ayında Kadir Gecesi teravih namazından sonra Gümüşhanelilerin ziyaretine açılıyor.

Son dört yıldır pandemi tedbirleri sebebiyle zaman zaman ziyarete açılamayan iki sakal-ı şerif  de bu yıl Kadri Gecesi’nde ziyaret açılacak.

Padişahlık fermanıyla 1909 yılında Osmanlı Meclis-i Mebusanı’nda Gümüşhane milletvekili olarak görev yapan Mısırlızade Hayri Efendi tarafından Gümüşhane’ye getirilen sakal-ı şerifler’in bir adedi Gümüşhane Eşrafından Ahmet Erkan Kocatürk tarafından, diğeri de Avukat A.Halim Mısırlıoğlu tarafından muhafaza ediliyor.

Ahmet Erkan Kocatürk tarafından muhafaza edilen sakal-ı şerif, Gümüşhane Bağlarbaşı Mahallesi bulunan Ahmet Ziyaüddin Gümüşhanevî Camii’nde, Av. A.Halim Mısırlıoğlu tarafından muhafaza edilen sakal-ı şerif ise Gümüşhane Süleymaniye Mahallesi’nde bulunan Süleymaniye Camii’nde yarın akşam teravih namazından sonra halkın ziyaretine açılacak.

Edinilen bilgiye göre; Bağlarbaşı Mahallesi Ahmet Ziyaüddin Gümüşhanevî Camii’nde 5 Nisan Cuma gecesi teravih namazından sonra (yarın gece), sakal-ı şerif ziyareti saat 23:30’a kadar yalnız erkeklere açık olacak. 6 Nisan Cumartesi günü ise 10:00 – 16:00 saatleri arasında aynı camide sadece bayanlara ziyaret açık olacak.

Süleymaniye Mahallesi’ndeki Süleymaniye Camii’nde ise yarın akşam teravih namazı sonrası sakal-ı şerif ziyaretini önce erkekler, sonra da bayanlar yapabilecek.

Peygamberimiz Hz. Muhammed’in, Gümüşhane’de misafir olan mübarek sakal-ı şerifini ziyaret etmek ve bu ziyaret vesilesi ile Peygamberimize salavat getirmek ve Peygamberimizin ruh-u şeriflerine Fatiha okumak için sakal-ı şerif ziyaretlerine yoğun ilgi olması bekleniyor.

image_print