GÜMÜŞHANE'DEKİ SAKAL-I ŞERİFLER BU YIL ZİYARETE AÇILMAYACAK - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

18 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

GÜMÜŞHANE’DEKİ SAKAL-I ŞERİFLER BU YIL ZİYARETE AÇILMAYACAK

Giriş Tarihi: 18 Mayıs 2020 - 14:36

Son Güncelleme: 18 Mayıs 2020 - 14:44

Yüzyılı aşkın süredir Gümüşhane’de bulunan Peygamberimiz HZ. Muhammed (s.a.v.) in mübarek sakal-ı şerifleri her Ramazan ayında Kadir gecesi teravih namazından sonra Gümüşhanelilerin ziyaretine açılırken, koronavirüs (kovid-19) salgın hastalığı tedbirleri kapsamında bu yıl ziyarete açılmayacak.

Padişahlık fermanıyla 1909 yılında Gümüşhane’ye getirilen Sakal-ı Şerifler’in bir adedi Gümüşhane Eşrafından Ahmet Erkan Kocatürk tarafından, diğeri de Avukat A.Halim Mısırlıoğlu tarafından muhafaza ediliyor.

Ahmet Erkan Kocatürk tarafından muhafaza edilen Sakal-ı Şerif, Gümüşhane Bağlarbaşı’ndaki iki camide, Av. A.Halim Mısırlıoğlu tarafından muhafaza edilen Sakal-ı Şerif ise Gümüşhane Süleymaniye Mahallesi’nde Süleymaniye Camiinde yüzyılı aşkın süredir her Kadir Gecesi teravih namazından sonra halkın ziyaretine açıldı.

Yüzyılı aşkındır Gümüşhane’yi şereflendiren ve Gümüşhanelilerin misafiri olan Peygamberimiz Hz. Muhammed’in mübarek Sakal-ı Şerifleri’ni Gümüşhaneliler bu yıl Kovid -19 salgın tedbirleri kapsamında mecburiyetten dolayı ziyaret edemeyecekler. Fakat; Kadir gecesi evlerimizde yapacağımız ibadetlerin yanı sıra İki Cihan Serveri Sevgili Paygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v) Efendimize bolca salavat getirip Peygamberimizin ruhu şeriflerine Kur’an’dan yasin ve diğer sureleri okuyup hediye edebiliriz.

PEYGAMBER EFENDİMİZİN RUHU ŞERİFLERİ İÇİN ELFATİHA.

SUNUCULUĞUNU GÜMÜŞHANELİ HEMŞERİMİZ FEHMİ ATAY’IN YAPTIĞI 2007 YILINDA TRT TARAFINDAN GÜMÜŞHANE’DE YAPILAN SAKAL-I ŞERİF ÇEKİMİ

SAKAL-I ŞERİFLERLE İLGİLİ TARİHİ FERMAN

image_print

HABERLER