Gümüşhane’den "Barış Pınarı Harekatı"na Pestil-Köme Desteği - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

24 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Gümüşhane’den “Barış Pınarı Harekatı”na Pestil-Köme Desteği

Giriş Tarihi: 17 Ekim 2019 - 22:52

Son Güncelleme: 17 Ekim 2019 - 22:52

Gümüşhane’de pestil ve köme üreticileri Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Suriye’nin kuzeyinde başlatılan ‘Barış Pınarı Harekatına’ katılan Mehmetçiklere pestil ve köme gönderdi.

Törende konuşan Vali Kamuran Taşbilek, etkinliğin Gümüşhane Pestil ve Köme Üreticileri Birliği tarafından organize edildiğini, Gümüşhane’deki pestil üreticilerinin tamamının, operasyona destek olmak, oradaki askerlere sevgilerini, desteklerini göstermek, Kahraman Türk Ordusu’yla beraber olduklarını, yüreklerinin onlarla attığını ifade edebilmek ve desteklerini ifade etmek amacıyla Bin 71 kilogram pestil ve köme gönderdiklerini söyledi.

Organizasyonun bütün pestil üreticilerinin desteğiyle düzenlendiğini,   Gümüşhane ilinden bir sevgi köprüsü, bir dua köprüsü oluşturmak amacıyla gerçekleştirildiğini dile getiren Vali Taşbilek: “Gümüşhanemiz adına, bütün milletimiz adına ordumuzla, Mehmetçiğimizle kalbimizin bir attığını göstermek amacıyla arkadaşlarımızın böyle bir organizasyonu oldu. Bundan dolayı bütün üreticilerimize teşekkür ediyorum. Gümüşhane halkı olarak Barış Pınarı Harekatında her bir ferdimizin Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın Bakanlarımıza, Komutanlarımıza, Kahraman Mehmetçiğimize desteğimizin tam olduğunu, yanlarında olduğumuzu buradan ifade etmek istiyorum.” dedi.

Barış Pınarı Harekatı’nın uluslararası hukukun verdiği güçle, yetkiyle gerçekleştirildiğini belirten Vali Taşbilek: “Barış Pınarı Harekatı, ülkemizin güneyini terörist unsurlardan temizlemek, ülkemizin bekasını sağlamak ve temizlenecek bölgeye de ülkemizde kardeşçe, halisane duygularla misafir ettiğimiz Suriyeli kardeşlerimizin bir kısmını o bölgede devletimizce oluşturulacak güvenli bölgeye yerleştirerek insanların vatanlarıyla buluşmasını sağlamak noktasında yapılan bir harekattır. Gümüşhane olarak, pestil ve köme üreticisi arkadaşlarımıza, kahraman ordumuza destek ve dualarını ifade etmek amacıyla böyle bir program yaptıkları için  teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından İl Müftüsü Osman Ayas’ın yaptırdığı dua sonrası koliler kargo aracına protokol üyeleri tarafından yüklenerek operasyona katılan kahraman Mehmetçiklerimize gönderildi.

KAYNAK: GÜMÜŞHANE VALİLİĞİ

image_print

HABERLER