Gümüşhane’den Fransa'ya ilk Kuşburnu İhracaatı gerçekleşti - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

20 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Gümüşhane’den Fransa’ya ilk Kuşburnu İhracaatı gerçekleşti

Giriş Tarihi: 13 Aralık 2021 - 22:05

Son Güncelleme: 13 Aralık 2021 - 22:09

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın, coğrafi işaretli ürün üreten ve pazarlayanlara yönelik olarak 7 – 11 Aralık 2021 tarihlerinde Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlediği Coğrafi İşaretli Ürünler Ağı Projesi Eğitim Programı kapanış ve sertifika töreni yapıldı.

Sertifika törenine Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek, Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) Başkanı İsmail Akçay, protokol üyeleri ve diğer ilgililer katıldı.

Törende bir konuşma yapan Başkan Çimen, ilk defa geçen hafta Fransa’ya ihracaat gerçekleştirdiklerini açıkladı.

Başkan Çimen konuşmasında şunları söyledi:

“Bir takım 11 kişiden oluşuyor. 1 tanesi eksik. Biz de Belediye olarak kuşburnu fabrikasını aldık. Yüzde 10’u belediyemizin olan kuşburnu fabrikasında, kuşburnu, kızılcık ve böğürtlen üzerinde çalışmalar yapıyoruz. İlk defa geçen hafta Fransa’ya ihracat gerçekleştirdik. Fabrikamızı yeniledik. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından 4 milyonu hibe, 3 milyon lirası geri ödemeli olmak üzere yaklaşık 7 milyon civarında destek aldık. Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Mustafa Varank beyefendiye, bu işlerde önderlik yapan değerli hemşerimiz Kalkınma Ajansları Genel Müdürü Barış Yeniçeri ve ekibine teşekkür ediyorum. Biz de kuşburnuna Coğrafi İşaret alarak takımı tamamlayıp 11 yapalım. Böğürtlen, kızılcık gibi ürünleri de yedeklere yazıp 18’i tamamlayalım.  İnşallah plakamız kadar coğrafi işaretli ürünümüz olur. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

image_print

HABERLER