Gümüşhane'den Kurban Bayramı Mesajları - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

14 Mayıs 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Gümüşhane’den Kurban Bayramı Mesajları

Giriş Tarihi: 26 Haziran 2023 - 14:54

Son Güncelleme: 26 Haziran 2023 - 15:18

28 Haziran Çarşamba günü başlayacak olan mübarek Kurban Bayramı nedeniyle Gümüşhane’de yayımlaman kutlama mesajları.

GÜMÜŞHANE VALİSİ KAMURAN TAŞBİLEK

“Milli ve manevi değerlerimizin idrakine varmamıza vesile olan sevginin, paylaşma ve yardımlaşmanın simgesi, bizleri ortak bir ruhla kaynaştıran ve kucaklaştıran müstesna günlerden Kurban Bayramı’na bir kez daha erişmiş bulunmaktayız.

Kurban kardeşlik demek, cömertlik demektir. Bir olmak, birlik olmaktır. Millet olarak bizi diğer toplumlardan farklı kılan en önemli özelliğimiz sevinçte ve tasada el ele vererek dayanışma içinde olmamızdır. Bu müstesna günleri birlik ve beraberliğimizin daha da güçlenmesi için önemli bir fırsat olarak değerlendirmeliyiz. Rabbimize kayıtsız teslimiyetin göstergesi ve aynı zamanda öksüz, yetim ve ihtiyaç sahipleriyle kucaklaşmanın da sembolü olan Kurban Bayramının gönüllerimize ferahlık, hanelerimize mutluluk, getirmesini en kalbi duygularla temenni ediyorum.

Bayram sevincini hüzne dönüştürmemek için, bayramda yola çıkacak vatandaşlarımızın trafik kurallarına uymalarını önemle istirham ediyorum. Yollarda kaybedilen zamanın telafisi mutlaka vardır ama kaybedilen canların, çekilen acıların telafisi olmayacağı unutulmamalıdır.

Bu vesile ile değerli Gümüşhaneli hemşehrilerimizin mübarek Kurban Bayramı’nı kutluyor, sağlık ve esenlik içerisinde daha nice bayramlara ulaşmamızı Cenabı Allah’tan niyaz ediyorum.”

AK PARTİ GÜMÜŞHANE MİLLETVEKİLİ VE ANAYASA KOMİSYONU ÜYESİ AV. CELALETTİN KÖSE

“Bayramlar, insanlarımızın birbirini sevgi ve samimiyetle kucakladığı, gönüllerin coştuğu, küskünlerin barıştırıldığı, akraba ve komşuların ziyaret edildiği, öksüz ve yetimlerin sevindirildiği, misafirlerin tebessümle karşılandığı, ikramların yapıldığı mutlu, manevi değeri yüksek özel günlerimizdir.

Millet olma irademizi diri tutan; birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularımızı pekiştiren, halkımızın kaynaşması, her kesimin bir diğerini samimiyetle kucaklaması ve her türlü ayrımdan uzak, milletimizi millet yapan ortak değerlerimizde buluşulması temennisiyle tüm milletimizin ve Gümüşhaneli hemşerilerimizin mübarek Kurban Bayramı’nı en kalbi duygularla tebrik ediyor, sevdikleriyle birlikte mutlu ve huzurlu bir bayram geçirmelerini diliyor, selam ve saygılar sunuyorum.”

MHP GÜMÜŞHANE MİLLETVEKİLİ MUSA KÜÇÜK

“Millet olarak; sevgi ve hürmetin, yardımlaşma ve dayanışmanın, inanç ve ihlâsın eşsiz örneklerine şahit olacağımız mübarek Kurban Bayramı’na ulaşmanın heyecanı içindeyiz.

Bayramla birlikte, büyükler ziyaret edilecek, küçükler şefkat ve sevgiyle kucaklanacak, kutlu dinimizin bir gereği olan kurban ibadeti huşu içinde yerine getirilecektir.

Vatandaşlarımız arasındaki karşılıklı ikram ve iltifatlar, güzel söz ve dilekler, iyi niyet ve anlayışlı yaklaşımlar kardeşlik duygularını perçinleyecek, birlikte yaşama iradesine çok değerli katkılar sağlayacaktır.

Kurban Bayramı’nda darda kalan, yardıma ihtiyacı olan kardeşlerimize daha çok ilgi ve alaka gösterilecek; unutulmaya yüz tutmuş insani değerler varlığını bir kez daha ispat edecektir.

Yüce Allah’a kulluk bilincinin bir gereği olarak yaptığımız kurban ibadetinin; manen arınmak ve aklanmak; kırgınlıkların, küskünlüklerin son bulması için de iyi bir fırsat olacağı şüphesizdir.

Kurban Bayramı’nın derin hikmeti çerçevesinde; Kelkit’imizin, Şiran’ımızın, Köse’mizin, Kürtün’ümüzün, Torul’umuzun ve tabiki vatanımızın her yöresindeki aziz vatandaşlarımızın her konuda ve her sorun karşısında birleşmelerini, bütünleşmelerini, kardeşçe yaşamalarını ve toplumsal yapımızda ayrık otu gibi kök salmaya başlayan ayrılıkçı eğilimlere karşı durmalarını içtenlikle temenni ediyorum.

Kurban Bayramı vesilesiyle başta yurt savunmasında canlarını feda eden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, bedenlerini vatan savunmasında siper etmiş gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Tüm milletimizin Kurban Bayramını en içten dileklerimle kutluyor sevginin, kardeşliğin, barışın ve birlikteliğin hâkim olduğu, sevdiklerinizle birlikte mutluluk dolu bayramlar geçirmenizi diliyorum.”

GÜMÜŞHANE BELEDİYE BAŞKANI ERCAN ÇİMEN

“Bayramlar, toplumumuzda büyük öneme sahip olan değerlerin manevi sembolüdür.

Kurban, Allah’a itaat ve teslimiyet şuuru ile ibadet etmenin ve O’nun rızası uğruna gösterilen fedakârlığın en güzel ifadesidir. Milletçe sevgi, saygı ve hoşgörü atmosferinin yoğun yaşandığı, dargınlıkların ve kırgınlıkların unutulduğu, kardeşlik ve paylaşma duygularının pekiştiği bir Kurban Bayramına daha kavuşmanın mutluğu içerisindeyiz.

Kurban Bayramımızın birlik beraberliğimizi ve kardeşliğimizi daim kılması ve ülkemize huzur getirmesi dileğiyle bütün hemşerilerimizin Kurban Bayramını en içten dileklerimle kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF. DR. HALİL İBRAHİM ZEYBEK

“İslam Âleminin en önemli günlerinden biri de Kurban Bayramı’dır. Dayanışma ve kardeşliğin pekiştirildiği bir Kurban Bayramı’na daha erişmenin heyecanı ve mutluluğu içerisindeyiz. Hz. İsmail’in teslimiyeti ve Hz. İbrahim’in sadakatini unutmayarak, bayramın manevi havasını da bu vesileyle soluyacağız. Bayramlar, paylaşmanın ve yardımlaşmanın doruklara ulaştığı en müstesna günlerdir. İhtiyaç sahiplerini dayanışma içerisinde sevindirip bağrımıza bastığımız bu bayram da Rabbimizden, kendisine sunulan tüm kurbanları kabul buyurmasını, bizi sevdiklerimize ve kardeşlerimize bu vesile ile daha da yakınlaştırmasını diliyorum. Bu bayramda da küskünlerin barışıp kırgınlıkların son bulmasını, uzaktakilerin sevdiklerine sağ salim kavuşmasını Allah’tan niyaz ediyorum.

Tüm bu duygularla mübarek Kurban Bayramı’nı en kalbi duygularımla kutluyor; Bayramın Üniversitemiz akademik ve idari personelimiz, öğrencilerimiz ve aileleri ile tüm Gümüşhane halkımız için hayırlara vesile olmasını diliyorum.”

İYİ PARTİ GÜMÜŞHANE İL BAŞKANI ALİ ATEŞ

“Paylaşmayı, dayanışmayı ve kardeşliği idrak etmemize vesile olan, sevgi ve merhameti çoğaltan Kurban Bayramı’na erişmiş olmanın mutluluğu içerisindeyiz. Asırlardır sadakatle bağlı olduğumuz milli ve manevi değerlerimizin coşkuyla yaşandığı, toplumsal birlikteliğimizin pekiştiği Kurban Bayramı’nda kurban ibadeti ile toplumumuzda dayanışma ve yardımlaşmayı en üst düzeye taşıyan manevi iklim, hanelerimizi bereketlendiriyor. Bu duygu ve düşüncelerle, toplumsal hafızamız olan kıymetli büyüklerimiz, şehit yakını ve gazilerimiz başta olmak üzere ülkemizin büyümesine, kalkınmasına, huzur ve güven iklimine katkı sunan aziz milletimizin ve İslam âleminin Kurban Bayram’ını tebrik ediyor, bu manevi atmosferin tüm insanlığa hayır, huzur ve bereket getirmesini diliyorum.”

GTSO BAŞKANI İSMAİL AKÇAY

“Her zaman ihtiyacımız olan birlik, beraberlik, yardımlaşma,  hoşgörü, sevgi ve saygının çok yoğun olarak yaşandığı bu güzel Bayram günlerinin her günümüzde yaşanması dileğiyle en içten dileklerimle ailece Mübarek Kurban Bayramınızı kutluyor, bayramınızın Türk İslam alemine ve bütün insanlığa hayırlara vesile olmasını diliyorum.”

image_print

HABERLER