GÜMÜŞHANE’DEN YÜKSELEN SES: “AMERİKA ELİNİ KUDÜSTEN ÇEK!..” - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

16 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

GÜMÜŞHANE’DEN YÜKSELEN SES: “AMERİKA ELİNİ KUDÜSTEN ÇEK!..”

Giriş Tarihi: 07 Aralık 2017 - 20:24

Son Güncelleme: 07 Aralık 2017 - 20:24

Memur Sen Gümüşhane Şube Başkanı Musa Uncu önderliğinde Gümüşhane STKları 7 Kasım 2017 Perşembe günü ABD’nin Kudüs kararını protesto eden bir açıklama yaptılar.

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen de 15 Temmuz Zafer Meydanında yapılan protesto eylemine katıldı.

Gümüşhane STKları adına bir konuşma yapan Memur Sen Gümüşhane İl Başkanı Musa Uncu konuşmasında:  ABD’nin yaptığı açıklamanın tarihi bir yanlış olduğunu belirterek, bu yanlıştan bir an önce dönülmesini istedi. Uncu şunları söyledi:

“Kudüs, bütün inançlar için ortak tarih, ortak coğrafya, ortak kültür ve hepsinden öte ortak kader ve birlikte yaşamak demektir. Kudüs’ün bu vasıflarının yok edilmesine izin vermeyiz. Kudüs’ün insanlığın ortak mirası olması gerçeğine ihanet ettirmeyiz. Korsan İsrail Kudüs’ü başkent yapmak gibi bir hataya düşmemeli. ABD İsrail’in başkentinin Washington olduğunu idrak etmeli. Kudüs bizim nazarımızda mihenktir. Şiddetten boğulmuş, krizlerle boğuşan bütün insanlık doğru ve adil bir söz bekliyor. Anadolu bu sözü söylemeye hazırdır. Ümmetin gönlü bu hakikate açıktır.”

 

image_print