GÜMÜŞHANELİ HEMŞERİMİZ MAHMUT SAMİ MALLI MİLLETVEKİLLİĞİ MÜRACAATINI YAPTI - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

29 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

GÜMÜŞHANELİ HEMŞERİMİZ MAHMUT SAMİ MALLI MİLLETVEKİLLİĞİ MÜRACAATINI YAPTI

Giriş Tarihi: 27 Nisan 2018 - 19:47

Son Güncelleme: 27 Nisan 2018 - 19:47

AK Parti 25. Dönem Ankara Milletvekili ve AK Parti ARGE Başkan Yardımcısı Gümüşhane Şiranlı hemşerimiz Mahmut Sami Mallı 27. Dönem için AK Parti’den Ankara milletvekilliği müracaatını bugün yaptı.

Mahmut Sami Mallı Bey’in müracaatının kendisi, ailesi, Ankaralılar ve ülkemiz için hayırlı olmasını diliyoruz.

MAHMUT SAMİ MALLI KİMDİR?

Gümüşhane kökenli bir ailenin çocuğu olan İnşaat Yüksek Mühendisi Mahmut Sami Mallı, 1985 yılında Ankara’da doğdu.

İlk ve orta öğrenimini Muradiye Eğitim Kurumları’nda tamamlayan Mallı, 2003 yılında girdiği İstanbul Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Fakültesi’nden 2007 yılında mezun oldu.

Mahmut Sami Mallı, vatanî görevini Malatya 2. Kara Havacılık Alayı’nda 319’uncu Kısa Dönem olarak tamamlayıp 2008 yılında terhis oldu.

2013-2014 yılları arasında Türk Hava Kurumu Üniversitesi’nde İşletme Ana Bilim Dalında Yüksek Lisans programını tamamlayan Mahmut Sami Mallı, orta düzeyde İngilizce ve Almanca bilmektedir. Mahmut Sami Mallı, evli ve bir erkek çocuk babasıdır.

Mahmut Sami Mallı, inşaat alanında faaliyet gösteren aile şirketinde yöneticilik yapmıştır.

Eğitim yıllarından itibaren sivil toplum çalışmalarına ilgi duyan Mahmut Sami Mallı, bu çerçevede pek çok STK’da görev almıştır. Mallı’nın üyesi olduğu kuruluşlar arasında GENÇ MÜSİAD, ATO ve TOBB Genç Girişimciler Kurulu bulunmaktadır.

30 Eylül 2012 tarihinde yapılan Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Merkez Gençlik Kolları 4. Olağan Genel Kurulu’nda Merkez Karar ve Yönetim Kurulu üyeliğine seçilen Mahmut Sami Mallı; Yerel Yönetimler Başkan Yardımcılığı, Teşkilat Başkan Yardımcılığı, Karadeniz Bölge Koordinatörlüğü ve Doğu Anadolu Bölge Koordinatörlüğü görevlerini üstlendi. Mallı, 31 Ekim 2014 tarihinde de AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcılığı – Ekonomi ve Mali İşler Başkanı olarak görevlendirildi.

7 Haziran 2015 tarihinde yapılan 25. Dönem Milletvekili Seçimleri’nde AK Parti Ankara Milletvekili olarak Parlamento’da görev yapan Mahmut Sami Mallı, 1 Kasım 2015 tarihinde yapılacak olan 26. Dönem Milletvekili Seçimleri için yeniden AK Parti Ankara Milletvekili adayı olarak gösterildi.

11 Ocak 2016 tarihinden itibaren AK Parti Genel Merkez Ar-Ge Başkan Yardımcısı olarak görevine devam etmektedir.

 

image_print

HABERLER