Gümüşhaneli İş Adamı Sabri Varan Suriye’de Gümüşhane Mahallesi Kuruyor - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

25 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Gümüşhaneli İş Adamı Sabri Varan Suriye’de Gümüşhane Mahallesi Kuruyor

Giriş Tarihi: 25 Ekim 2022 - 20:32

Son Güncelleme: 25 Ekim 2022 - 20:32

Gümüşhaneli İş adamı Sabri Varan ve eşi Nesrin Varan’a ait APLUS firması Suriye’de Bayır – Bucak Türkmenleri için 450 briket evden oluşan bir mahalle kuruyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın  “100.000 Briket Ev”  kampanyasıyla startını verdiği Suriye’nin İdlib bölgesinde “GÜMÜŞHANEVΔ adının verileceği 450 hanelik mahalleyi  Gümüşhaneli iş adamı ve 22.Dönem Gümüşhane Milletvekili Sabri Varan ve eşi  Nesrin Varan a ait şirket kuracak.

Bayır-Bucak Türkmenleri’nin de yaşadığı bölgede şu ana kadar 70.000 ev tamamlanma aşamasına geldi. Bu aşamada Hemşerimiz Sabri Varan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önerisi üzerine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve AFAD yetkilileri ile konutların yapımı protokolünü imzaladı.

Finansmanı Sabri Varan ve eşinin şirketi tarafından karşılanacak olan evler AFAD koordinasyonu ile yapılacak.  İki katlı olarak da yapılması planlanan evlerin iki katlı olması halinde ev sayısı 250 olacak ve Büyük alim Ahmet Ziyaüddin Gümüşhanevî’nin adına izafeten “GÜMÜŞHANEVΠ MAHALLESİ” adını alacak olan yerleşim yerinde mahallenin sokaklarına da yapılan protokol gereği Torul, Şiran, Kelkit, Köse ve Kürtün adları verilecek. Mahalle meydanına ise Gümüşhane meydanı adı verilecek.

Konu ile ilgili bilgi veren Gümüşhaneli İş Adamı ve 22. Dönem AK Parti Gümüşhane Milletvekili Sabri varan şunları söyledi: “Bağış tutarı 10 milyon Tl’yi bulan bu hayırlı işimizi Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu ve AFAD yetkilileriyle imzalanan protokolle son aşamaya getirdik. Yapacağımız 450 konutta soydaşlarımız Bayır-Bucak Türkmenleri ikamet edecek. Yılbaşından önce konutların bitirilip teslim edilmesi planlanıyor. Konut inşaatlarının yapılmasına bir ay önce başlandı. Bu konuda Valimiz Sayın Kamuran Taşbilek’in de  ilgi ve emekleri var. Ben bu konuda bizi yönlendiren başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’ya,  Valimiz Sayın Kamuran Taşbilek’e teşekkür ediyorum. Konutlarla oluşacak Gümüşhanevî mahallemizin açılış törenine nasip olursa Valimiz Sayın Taşbilek’i, Belediye Başkanımız Sayın Çimen’i ve Gümüşhane Basınımızın değerli temsilcilerini de davet edip götüreceğiz. Konutlar şimdiden soydaşlarımız Bayır – Bucak Türkmenlerine hayırlı olsun.”

image_print

HABERLER