GÜMÜŞHANELİ KIBRIS GAZİLERİ MADALYA VE BERATLARINI ALDILAR - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

24 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

GÜMÜŞHANELİ KIBRIS GAZİLERİ MADALYA VE BERATLARINI ALDILAR

Giriş Tarihi: 26 Haziran 2019 - 0:16

Son Güncelleme: 26 Haziran 2019 - 0:16

Gümüşhane’den 1974 Kıbrıs Barış Harekatı’na katılan gazilere Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Devleti tarafından gönderilen milli mücadele madalyası ve beratı tevcih töreni yapıldı. 

Gümüşhane Valilik Toplantı Salonunda 25 Haziran 2019 Salı günü gerçekleştirilen törene katılan Vali Kamuran Taşbilek, 21 Kıbrıs gazisine tek tek madalya ve beratını takdim etti.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin; Kıbrıs Barış Harekâtı’nda göstermiş oldukları kahramanlıklardan dolayı minnet duygularını ifade eden madalyaları tevcih ettiklerini belirten Vali Taşbilek: “Gümüşhanemizden Kıbrıs Barış Harekâtı’na katılan 65 gazimizden sadece bir kısmına bugün madalyaları veriyoruz. Kalan kısmına 19 Eylül Gaziler Gününde daha büyük ve geniş katılımlı bir törenle madalyalarını takdim edeceğiz. Bu vesile ile Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetimizin Cumhurbaşkanının ve değerli yetkililerinin, Aile, Çalışma Sosyal Hizmetler Bakanımızın selam ve muhabbetlerini sizlere iletiyorum. Kapımız gönlümüz sizlere her zaman açıktır. Bütün milletimizle birlikte sizlere minnet ve şükranlarımızı iletmek istiyoruz. Keşke bu topraklar için bu kadar şehit, gazi vermesek, böylesine bir bedel ödemesek ama dünyanın en güzel, özel ve değerli topraklarında böyle bir bedel ödemeye mecbur kaldığımızda da bu bedeli ödeyecek o kadar yiğit vatan evladı var ki; sizler gibi, sizlerden önce ve şimdiki dönemlerde bu uğurda, vatanımızın bölünmez bütünlüğü, milletimizin birliği beraberliği uğruna gözünü kırpmadan şehit olmaya and etmiş şerefli vatan evlatlarımız var. Bu vatan onların döktükleri kanlar üzerinde yükselmektedir. Millet olarak bütün şehitlerimize ve sizin şahsınızda bütün gazilerimize minnet ve şükran duygularımızı iletiyoruz.” Dedi.

(Kaynak: Gümüşhane Valiliği)

image_print

HABERLER