GÜMÜŞHANELİ KIBRIS GAZİSİNDEN KKTC CUMHURBAŞKANI TATAR’A DUYGULANDIRAN MESAJ - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

23 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

GÜMÜŞHANELİ KIBRIS GAZİSİNDEN KKTC CUMHURBAŞKANI TATAR’A DUYGULANDIRAN MESAJ

Giriş Tarihi: 25 Kasım 2020 - 13:55

Son Güncelleme: 25 Kasım 2020 - 13:55

1974 Kıbrıs Barış Harekatı’na katılarak  gazi olan Gümüşhane’nin Torul ilçesi Güzeloluk köyünden Zeynel Armağan KKTC’nin yeni Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a duygulandıran bir mesaj gönderdi.

Gazi Zeynel Armağan’ın mesajı şöyledir:

*****

SAYIN ERSİN TATAR

KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ CUMHURBAŞKANI

LEFKOŞA/ KKTC

Sayın Cumhurbaşkanım;

Yavru vatan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin yeni Cumhurbaşkanı olmanız hasebiyle zatınızı bir Kıbrıs gazisi olarak kutluyorum.

Sayın Cumhurbaşkanım;

Barış Harekatı öncesi Kıbrıs Türklerine yapılan baskı, zulüm ve katliamlar tarih sayfalarında duran en canlı şahitlerdir. 1974 yılında Kıbrıslı kardeşlerimizin geleceği için Türk Ordusu’nun bir Mehmetçiği olarak görev yaptığım Barış Harekatı’nda  zalimlere, zalim Rumlara göğsümüzü siper edip, dur dedik. Şehitler verdik, gazilerimiz oldu.

Türkiye Cumhuriyeti’nin yaptığı Barış Harekatı ile -tarihi belgelere göre- 3500’ü aşkın Sahabe efendimizin yattığı Kıbrıs’ı Rumların eline bırakmadık. Rumların zulmüne ve mezalimine engel olduk.

Sayın Cumhurbaşkanım;

Rumların yaptığı onca soykırıma rağmen, hâlâ rumseverlik yapanların devrilip, böyle bir mübarek beldeye zat-ı âliniz gibi, vatanın, bayrağın, mukaddesatın, şehitliğin, gaziliğin ve vefanın kıymetini bilen bir Cumhurbaşkanımızın seçilmesi biz gazileri son derece mutlu etmiştir.

Sizlerin önderliğinde inşallah Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki vatandaşlarımız, Anavatan Türkiye’de Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan döneminde olduğu gibi dinimiz İslamiyet’i en güzel ve serbest şekilde yaşarlar. Bu şekliyle sizler de  3500 Sahabe Efendimizin  ve binlerce şehidimizin manevi yardımlarına mazhar olursunuz.

Biz gazilerin de en büyük mutluluğu, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin, sizin önderliğinizde, milli ve manevi hassasiyeti en yüksek noktada olan bir anlayışla ilelebet bir Türk yurdu olarak mevcudiyetini devam ettirmesidir.

Sayın Cumhurbaşkanım;

67 yaşında bir Kıbrıs Gazisi olarak, her zaman sizin yanınızda olduğumuzu, gerek duyulduğu ve devletimizin müsaade ettiği her durumda 1974 Barış Harekatı’ndaki aynı ruh ve heyecanla tekrar yavru vatan Kıbrıs’ta görev yapmayı bir mukaddes görev biliriz.

Bu duygularla, bir Kıbrıs gazisi kardeşiniz olarak en kalbi tebrik ve dualarımı sunuyorum. Allah’a emanet olunuz. 24 Kasım 2020

Zeynel Armağan

1974 Kıbrıs Gazisi

Güzeloluk köyü – Torul

Gümüşhane / TÜRKİYE  

image_print

HABERLER